?>

Başkan Çolakbayrakdar: "7 bin 562 sosyal konut şehrimize ve tüm hemşehrilerime hayırlı olsun"

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR, YÜZYILIN KONUT PROJESİ KAPSAMINDA KAYSERİ’DE HAYATA GEÇİRİLECEK OLAN 7 BİN 562 SOSYAL KONUTTA, KURA ÇEKİMİ SONUCUNDA HAK SAHİBİ OLMAYA HAK KAZANAN TÜM VATANDAŞLARA HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU.

Gündem - 5 ay önce

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Kayseri’de hayata geçirilecek olan 7 bin 562 sosyal konutta, kura çekimi sonucunda hak sahibi olmaya hak kazanan tüm vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Çolakbayrakdar, bu büyük projenin yalnızca bir konut yatırımı olmadığını, aynı zamanda sosyal devlet anlayışının güçlü bir yansıması olduğunu vurgulayarak, yeni yuvalarına kavuşacak vatandaşların sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir yaşam sürmelerini diledi.

Başkan Çolakbayrakdar yaptığı değerlendirmede, ‘Ev Sahibi Türkiye’ vizyonunun sosyal devlet anlayışının en somut yansımalarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerinden biri olan ‘Ev Sahibi Türkiye’ projesinin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Türkiye’de kendi imkânlarıyla büyük ölçekte dönüşüm yapan tek belediyeyiz"

İlçe belediyeleri ölçeğinde Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerini kendi imkânlarıyla hayata geçiren tek belediye olduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bugüne kadar toplam 5 bin 936 konutun tamamlandığını, bu konutlardan 4 bin 35’inin hak sahiplerine teslim edilerek binlerce ailenin güvenli yuvalarına kavuştuğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, dönüşümün Kocasinan için yalnızca fiziki bir yenilenme değil, aynı zamanda insan odaklı, sosyal bir sorumluluk anlayışının ürünü olduğunu ifade ederek, "Kentsel dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür. Rutin belediyecilik hizmetlerinin ötesinde, bölgemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kentsel dönüşüm, bizim olmazsa olmazımızdır. Göreve geldiğim günden bu yana yaklaşık 11 yıldır, 10 farklı bölgemizde dönüşüm çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bugün artık ‘Kocasinan’ denildiğinde akla gelen ilk kavram kentsel dönüşümdür. Çünkü biliyoruz ki yarınlarımızı ve çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak; parklarıyla, okullarıyla, yeşil alanlarıyla, camileriyle ve sosyal donatılarıyla çağdaş mahalleler inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür" diye konuştu.

"Argıncık, Kayseri’nin gurur duyacağı bir dönüşüm modeli olacak"

Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlandığında Kayseri’nin en modern yaşam alanlarından biri hâline geleceğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, "İnşallah yaklaşık 6 bin konutu teslim eden bir belediye başkanı olarak Argıncık’ta da vatandaşlarımızı güvenli ve modern yuvalarına kavuşturacağız. Nihayete erdiğinde Argıncık, sadece bir dönüşüm alanı değil; Kayseri’nin gurur duyacağı, örnek alınan bir şehircilik modeli olacaktır. Hedefimiz, kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde bu çalışmaları tamamlayarak Kocasinan’ı baştan aşağı yenilemektir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projeleriyle çağdaş, güvenli ve estetik mahalleler inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle yalnızca binaların değil, insan hayatının, mahalle kültürünün ve geleceğin yeniden inşa edildiğini sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

İlk kez manda otlatan çoban hayretini gizleyemedi: "Bunların nefesi yeter mi?"

10:09 - Gündem

Eskişehir’de parktaki kamelyanın çatısında hasar meydana geldi

09:57 - Gündem

Tarım ekiplerinden aralıksız gıda denetimi: "En iyi denetçi tüketicinin kendisidir"

09:50 - Gündem

Elazığ’da dağ keçileri dronla görüntülendi

09:51 - Gündem

Yerköprü Şelalesi ziyaretçilerin uğrak noktası oldu

09:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş