?>

Başkan Dere, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programını değerlendirdi

SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI MUHSİN DERE, " CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM PROGRAMI'NIN AÇIKLANMASININ ARDINDAN İLÇEYİ İLGİLENDİREN PROJELERİN SON DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERDİ. PROJENİN UYGULAMA SAFHASINA GEÇEBİLMESİ VE İHALE SÜRECİNİN BAŞLATILABİLMESİ AMACIYLA GEREKLİ TEKNİK VE İDARİ ÇALIŞMALARIN DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTTİ".

Gündem - 3 saat önce

Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, ilçenin içme suyu arıtma ve isale hattı yapım işinin yatırım programına bu aşamada alınmadığını, yalnızca etüt çalışmalarına yönelik ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nın açıklanmasının ardından ilçeyi ilgilendiren projeler hakkında bilgi verdi. İlçedeki içme suyu arıtma ve isale hattı projesinin uygulama sürecine geçebilmesi ve ihale sürecinin başlatılabilmesi amacıyla gerekli teknik ve idari çalışmaların devam ettiğini belirten Dere, ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler ve diğer paydaşlarla koordinasyon içerisinde sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda dere ıslahları ile Sungurlu Barajı Sulama Projesi’ne yer verilmesini önemli bir gelişme olarak değerlendiren Başkan Dere, bu yatırımların Sungurlu’nun tarımsal sürdürülebilirliği, şehir estetiğinin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Barajların su tutmaya hazır hale gelmiş olmasının içme suyu yatırımlarını zorunlu kıldığını ifade eden Dere, içme suyu arıtma ve isale hattı projelerinin dere ıslahları ve sulama yatırımlarıyla birlikte planlama bütünlüğü içinde ele alınarak uygulama programına alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Sungurlu’nun uzun vadeli su arz güvenliğini teminat altına alacak yatırımların eşgüdüm içerisinde hayata geçirilmesi için sürecin tüm aşamalarının yakından takip edildiğini belirten Başkan Dere, gerekli girişimlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Denizli’de 258 dairelik sitenin altyapı sorununa yıllardır çözüm bulunamıyor

12:18 - Gündem

Sultangazi’de çocuklar kardan adam yaptı, karın keyfini çıkardı

12:17 - Gündem

Donan süs havuzunda kimisi gezdi, kimisi ise buzu çekiçle kırmaya çalıştı

12:13 - Gündem

Gediz Murat Dağı Termal ve Kayak Merkezinde kar yürüyüşü

12:13 - Gündem

Sinop’ta kar mesaisi

12:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Soğuğa aldırış etmedi, kar altında denizde yüzdü

11:24 - Gündem

Miras Kavgalarına Son: 4 Yıllık Dava 4 Haftada Çözülüyor

10:53 - Ekonomi

Hıristiyan topluluğu denizden haç çıkardı

10:12 - Genel

2 bin yıllık Roma hamamında masalsı görüntüler

09:59 - Kültür Sanat

53 yıllık tiryaki, 70’inden sonra sigaradan kurtuldu

09:55 - İnsan