?>

Başkan Hallaç’tan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü mesajı

BAŞKAN HALLAÇ’TAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Siyaset - 3 saat önce

Adıyaman Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük deprem felaketinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hallaç mesajında, 6 Şubat depremlerinin yalnızca büyük bir acı değil, aynı zamanda şehirlerin nasıl inşa edilmesi gerektiğine dair önemli dersler barındırdığını vurguladı. Deprem gerçeğinin bilimden uzak, denetimsiz, plansız ve kuralsız yapılaşmanın ne denli büyük felaketlere yol açabileceğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Hallaç, güçlü şehirlerin ancak sağlam yapılar ve bilinçli bir toplumla mümkün olabileceğini belirtti.

Başkan Hallaç, "Depremi unutmadık, unutturmuyoruz. Bugün burada olmamızın amacı yalnızca geçmişi anmak değil, geleceğimizi güvence altına almaktır. Yaşanan bu büyük afet, şehirlerimizi bilimsel veriler ışığında, mühendislik ilkelerine uygun ve planlı bir şekilde inşa etmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Kahta Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyor, kentimizi daha güvenli ve dirençli hale getirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Kaçak yapılaşma ve plansız şehirleşmenin ciddi riskler barındırdığına dikkat çeken Başkan Hallaç, Kahta genelinde kaçak yapıların tespitine yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, mühendislik kurallarına aykırı yapılaşmaya kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Hallaç, "Güvenli ve yaşanabilir bir şehir ancak ortak sorumluluk bilinciyle inşa edilebilir. Kahta’yı depreme dayanıklı, planlı ve güvenli bir kent haline getirmek için bilimsel verileri rehber edinerek, teknik kurallardan taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mesajının sonunda depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Başkan Hallaç, "6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin, bizleri bir daha böyle büyük acılarla sınamasın" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Marmaris’te silahlı kavga: 2 yaralı

2026-02-03 21:48 - Asayiş

Marmaris’teki silahlı kavganın şüphelisi Aydın’da aranıyor

2026-02-03 22:04 - Asayiş

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

Köyceğiz Kaymakamlığı kan bağışı kampanyasına davet etti

2026-02-01 16:02 - Sağlık

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: "Devletimiz, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için canla başla çalışmalarını sürdürmüştür"

12:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Şahinbey’de sosyal konutları inceledi

12:21 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Kos ile görüştü

11:53 - Siyaset

Kahta Belediyesi zabıta personeline yönelik kapsamlı hukuk eğitimi

11:06 - Siyaset

Başkan Şerifoğulları, "Şehrimizin eski yapı stoku önemli ölçüde yenilendi"

10:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Binlerce kuş gökyüzünde görsel şölen oluşturdu

09:27 - Gündem

Bakan Kurum: "Hep birlikte devlet millet omuz omuza mücadele ortaya koydu"

09:20 - Siyaset

Köyceğiz’de Şehit Seyhan Yılmaz, unutulmadı

14:46 - İnsan

Köyceğiz Gökçeova Göleti dondu

14:45 - Gündem

Büyükşehir Satranç Takımı’ndan Türkiye şampiyonluğu

14:32 - Spor