?>

Başkan Hallaç’tan bayrağa yapılan saygısızlığa sert tepki

BAŞKAN HALLAÇ’TAN BAYRAĞA YAPILAN SAYGISIZLIĞA SERT TEPKİ:

Siyaset - 4 ay önce

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, polis barikatlarını aşan bir grubun Türkiye-Suriye sınır hattında dalgalanan Türk bayrağını indirmesi kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Yaşanan olaya ilişkin Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’tan sert bir açıklama geldi.

Başkan Hallaç, söz konusu girişimin yalnızca bir güvenlik ihlali olmadığını, milletin ortak değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelik açık bir provokasyon olduğunu ifade etti.

Açıklamasında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen eylemi en güçlü şekilde kınadığını belirten Başkan Hallaç, "Nusaybin’de Türk bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen bu alçakça eylemi en güçlü şekilde kınıyorum. Bayrağımız, bu topraklar uğruna can veren aziz şehitlerimizin emanetidir. Ona uzanan her el, milletimizin birliğine ve devletimizin egemenliğine uzanmıştır. Bu tür provokasyonlar asla amacına ulaşamayacaktır. Birlik, beraberlik ve milletin huzurunu hedef alan bu tür menfur girişimlere asla izin verilmeyecek. "Terörsüz Türkiye" ve "terörsüz bölge" hedefinin provokasyonlarla zedelenmesine müsaade edilmeyecektir" dedi.

Sınır hattında yaşanan olayın arka planına da değinen Başkan Hallaç, Nusaybin-Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında terör örgütü YPG yandaşları tarafından gerçekleştirilen saldırının, milletin huzurunu ve terörle mücadelede elde edilen kazanımları hedef alan açık bir provokasyon olduğunu dile getirdi.

Devletin kararlılığına dikkat çeken Başkan Hallaç, "Bu tür eylemleri planlayan ve icra edenler şunu iyi bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine yönelik her tehdit ve mukaddesatımıza uzanan her alçaklık, en kararlı şekilde karşılık bulacaktır. Olayın son derece hassas bir bölgede gerçekleştiğini unutmayalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bayrağına ve sınırlarına uzanan hiçbir girişimi cevapsız bırakmaz. Hukuk çerçevesinde gereken yapılacak, sorumlular mutlaka adalet önünde hesap verecektir. Milletimiz bu tür tahriklere karşı sağduyusunu korumalı, birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmelidir" ifadelerine yer verdi.

Başkan Hallaç, açıklamasının sonunda Türk bayrağının yalnızca bir sembol olmadığını; milletin onurunun, tarihinin ve ortak iradesinin en güçlü ifadesi olduğunu bir kez daha hatırlattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Kahta’da özel öğrencilere anlamlı destek

15:48 - Siyaset

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Sandıkcı ‘istifa’ etti

15:42 - Siyaset

İzmir’de koku isyanı, Başdaş: "5 dakikadır maskesiz duramıyoruz"

15:19 - Siyaset

Başkan Seçer: "Çağdaş belediyecilik, vatandaşı yönetime ortak etmektir"

15:21 - Siyaset

Bakan Çiftçi’den iki beldedeki belediye başkanlığı seçimleri seçim öncesi birlik çağrısı

15:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem