?>

Başkan Özlü "Haftada 10 bin kişi Düzce’ye gelecek"

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ, CEDİDİYE KENT MEYDANI’NDAN KONURALP ANTİK TİYATRO RESTORASYONUNA, TURİZM YATIRIMLARINDAN ALT YAPI YATIRIMLARINA KADAR BİRÇOK ÖNEMLİ KONUDA BİLGİLER VEREREK “AMACIMIZ YENİ BİR DÜZCE İNŞA ETMEKTİR” DEDİ.

Siyaset - 2 ay önce

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cedidiye Kent Meydanı’ndan Konuralp Antik Tiyatro Restorasyonuna, turizm yatırımlarından alt yapı yatırımlarına kadar birçok önemli konuda bilgiler vererek "Amacımız yeni bir Düzce inşa etmektir" dedi.

Faruk Özlü, Düzce’de devam eden çalışmaları ve projeleri ayrıntıları ile anlattı. Son günlerde gündem olan belediye binasının yıkılması konusuna değinerek söze başlayan Özlü, muhalefetin eleştirilerini sert şekilde yanıtladı, 5 yıl geriden gelen bir tutum olduğunu belirterek şehirde kentsel dönüşüme devam edeceklerinin altını çizdi. Özlü "Muhalefet 5 yıl geriden geliyor, bu durum Türkiye’de de böyle Düzce’de de böyle. Ben Cedidiye Meydanı’nda bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğimi bundan 5 yıl önce söyledim. Bu meydanın öncesi derme çatma yapılardan oluşan çay ocakları, Osmanlı tarzı ama minareleri tenekeden cami, modern yapıda bir belediye binası vardı. Burada cami-meydan-çarşı konseptinde bir proje hazırladık. Ben bu projeyi yapacağımı 5 yıldır söylüyorum. Muhalefet sanki bugün ortaya çıkmış gibi tepki gösteriyor, Düzce’yi ve Türkiye’yi çok geriden takip ediyorlar. Hani eskiden gerici derlerdi ya işte bizim muhalefet gerici. ‘Bu bina yeni, yeni binayı yıkmak yanlış olur diyorlar. Biz bir şehir yapmaya çalışıyoruz. Biz bu şehri bir üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Millet Bahçesi yaptık, yine İstanbul Caddesi vardır biz bu caddenin alt yapısını yeniledik. Çevresindeki binalara cephe giydirmesi yapıyoruz. Bu Cedidiye Meydanı’nın 1. Etabını tamamladık. Yine Asar Deresi var, burada yenilemenin birinci etabını bitirdik. Biz Düzce’nin merkezinde önemli bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu bina sadece bunlardan biri. Bunu ben seçimden önce yayınladığım projeler kitabında da ifade ettim. Düzce için 100 proje yapacağımızı söyledik. Düzceliler beni seçti demek ki projeyi onayladı" ifadelerinde bulundu. "Antik Tiyatro’yu 2 yıl içinde restore etmeyi planlıyoruz"

Konuralp’te gerçekleştirilen kazılar ve turizm yatırımlarından söz eden Başkan Faruk Özlü, Konuralp kazılarının tamamlandığını ve restorasyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği sayesinde 2 yılda tamamlanması için çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "İstanbul’a en yakın Antik Tiyatro Düzce’dedir. Düzce’nin kalbi, tarihi burasıdır. Orayı biz bir destinasyon merkezi yapmak istiyoruz. Düzce’ye her hafta 10 bin turist getirmek istiyoruz. Kazılar tamamlandı, şimdi restorasyonuna başlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımızı Düzce’ye davet etmiştik. Sayın bakanımız geldiler kendilerine arz ettik. İnşallah buranın restorasyonunu 2 yılda tamamlamak üzere bir program hazırlıyoruz. Biz şehrin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Düzce turizm bakımından çok bakir bir bölge, çok güzel bir şehir. Mesela gastronomi konusunda Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde Düzce’nin zengin demografik yapısının ürünü olan yemeklerimizi insanlara ikram ediyoruz. Farklı kültürlere ait yemek çeşitlerini tatmak için herkes Düzce’ye gelmeli. Bakın rafting İstanbul’a en yakın, Büyük Melen’de yapılabilecek yer Düzce’dir. Yine mağara görmek istiyorsanız Türkiye’de en önemli üç mağara var denirse bunun bir tanesi Düzce’dedir. Şunu ifade edeyim; antik tiyatro görmek istiyorsanız Düzce’ye gelin. Rafting yapmak istiyorsanız Düzce’ye gelin. Mağara görmek istiyorsanız Düzce’ye gelin. Düzce’de her şey var." "Düzce’de 50 yıl su sorunu yaşanmayacak"

Belediye hizmetleri ve altyapı yatırımlarının uzun vadede, kalıcı şekilde yapılmasına özen gösterdiklerini belirten Başkan Özlü, Düzce tarihinin en büyük içme suyu yatırımının başladığını hatırlatarak; "Düzce tarihinin en büyük İçme Suyu Alt Yapı Yatırımlarını yapıyoruz. Bakın Türkiye’de her yerde içme suyunda ciddi bir sıkıntı var. Tahran taşınmayı düşünüyor. Şimdi tüm dünyada küresel bir su sorunu var. Biz bunu dikkate alarak önümüzdeki 50 yıl su sorunu yaşamayacağı şekilde bir proje çalışmasını yürütüyoruz. Bizim bakanlıklarımızın, bakanlarımızın ve saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleri var. Ben, saygıdeğer Cumhurbaşkanımızdan hangi toplantıda ne istediysem bugüne kadar bana verdi. Dolayısıyla kendilerine şükranlarımı sunmak isterim. Düzceliler vefalıdır, dinamik ve asil insanlardır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

’Şehzade Mustafa’ya sette doğum günü sürprizi

2025-11-09 11:47 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

2025-11-07 14:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Trump: "Somaliland’ın ne olduğunu bilen var mı?"

13:55 - Siyaset

TVHB Başkanı Eroğlu: "Biz Akif’i unutmadık, yaşadığımız sürede unutmayacağız"

13:32 - Siyaset

Salihli SYDV mütevelli heyeti muhtar üyeleri seçildi

12:57 - Siyaset

Kütahya Zafer Havalimanı ’Türkiye’nin Lojistik ve Havacılık Üssü’ olacak

12:42 - Siyaset

Malatya’da ‘Terörsüz Türkiye" konferansı

11:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık