?>

Başkan Seçer, Tarsus’taki festivalde ’Gastronomi Show’a katıldı

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKAN VEKİLİ VE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, 4. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 'KADİM LEZZETLERİ İLE YENİLİKÇİ TARSUS MUTFAĞINA FİKİRLER' BAŞLIKLI 'GASTRONOMİ SHOW’A KATILDI.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında düzenlenen ’Kadim Lezzetleri ile Yenilikçi Tarsus Mutfağına Fikirler’ başlıklı ’Gastronomi Show’a katıldı.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve ’Refika’nın Mutfağı’nın kurucusu Refika Birgül’ün gerçekleştirdiği etkinlikte, Tarsus’un kadim tatları modern gastronomiyle buluştu. Birgül, tantuni ve humusu yeniden yorumlayarak ’Tarstuni’ adını verdiği yeni bir lezzet ortaya çıkardı.

St. Paul Meydanında düzenlenen etkinliğe Başkan Seçer’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Birgül’e mutfakta Meral Seçer ile şefler Burak Arpak ve Adile Sarıtaş eşlik etti. Etkinlikte Tarsus’un yöresel lezzetleri çağdaş dokunuşlarla harmanlanırken, seyirciler hem görsel hem de tat anlamında unutulmaz bir deneyim yaşadı. "Tarsus’u açık hava müzesine dönüştürmek istiyoruz"

Festivalin büyük bir coşkuyla başladığını söyleyen Başkan Vahap Seçer, "Tarsus benim anlatmamla bilinecek bir yer değil, dünyanın bildiği bir yer. Mersin’in en kadim yerleşim yerlerinin başında Tarsus geliyor. Amacımız Tarsus’u dünyanın gelip gördüğü açık hava müzesi haline getirmek" dedi.

Birgül’ün tantuniyi yeniden yorumlamasının önemine dikkat çeken Seçer, "Çok değerli bir program yaptınız. ’Tarstuni’yi Büyükşehir Belediyesi kafelerinde menüye koyacağız" diye konuştu. "Tarsus Gastronomisi bir tarih kitabı kadar değerli"

Gastronomi alanında kadın kooperatiflerinin önemine değinen Meral Seçer, "Medeniyetlerin beşiği Tarsus’ta yemekler birer hikaye taşıyor. Refika Hanımın geleneksel yemeklerimizi çağa uygun biçimde yeniden yorumlaması çok kıymetli. Humus ile tantuninin birleşiminden harika bir lezzet ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Tarsus’a ilk kez geldiğini belirten Refika Birgül ise "Tarsus’un sıcak insan ilişkileri ve zengin mutfak kültürü beni çok etkiledi. Yerel malzemeleri dünyaca tanınır hale getirmek istiyoruz. Tantuni ve humusu birleştirerek Tarsus’a özel ‘Tarstuni’yi armağan ettik" dedi.

Birgül ayrıca, festivali uzun soluklu bir gelenek haline getiren yerel yönetimlere teşekkür ederek, "Bu festival, Vahap Başkanın kentin geleceğini düşündüğünün en büyük kanıtı" diye konuştu. Tarsus’un lezzetleri fotoğrafları sergilendi

St. Paul Meydanında Serkan Sarıkef’in ’Tarsus Lezzetleri Gastronomi Hikayesi’ adlı fotoğraf sergisi de yer aldı. Sergi büyük ilgi görürken, Sarıkef, "İki yıl süren çalışmamın sonucunu böyle bir festivalde paylaşmak gurur verici" şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda Birgül, Meral Seçer’e ’Miras Türk Mutfağı Teknikleri’ kitabını hediye etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

2025-11-07 14:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Engelsiz yazar okuyucularıyla bir araya geldi

09:35 - Kültür Sanat

Altındağ Belediyesi Sarıkamış’ı unutmadı

09:22 - Kültür Sanat

ADEM kursiyerlerine malzeme desteği

20:25 - Kültür Sanat

Vezirköprü Hanımlar Konağı törenle açıldı

17:31 - Kültür Sanat

Kuşadası Belediyesi düzenleyeceği tüm yılbaşı etkinliklerini iptal etti

17:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş