?>

Başkan Seçer, üreticilere destek törenine katıldı

Akdeniz ilçesi kazanlı mahallesi’nde düzenlenen 'sera ipi, yapışkan tuzak ve sıvı gübre dağıtım töreni', türkiye belediyeler birliği (tbb) başkan vekili ve mersin büyükşehir belediye başkanı vahap seçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekonomi - 3 saat önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla üreticilere yönelik yeni bir destek programını hayata geçirdi. Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde düzenlenen ’Sera İpi, Yapışkan Tuzak ve Sıvı Gübre Dağıtım Töreni’, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen program kapsamında, üreticilere bugüne kadar 187 bin 250 kilogram sera ipi, 390 bin litre sıvı gübre ve 5 bin 800 kutu yapışkan tuzak desteği sağlanmış oldu. Seçer, konuşmasında tarımın sadece üretim değil aynı zamanda ekonomi ve sosyal yaşam için de hayati bir alan olduğuna dikkat çekti. "Tarımsal bütçemizi yüzde 80 artırdık"

Büyükşehir olarak tarımsal desteklere özel önem verdiklerini ifade eden Seçer, "2024 yılında tarımsal destek miktarımız 119 milyon liraydı. 2025 yılında bu rakamı yüzde 80 artırarak 215 milyon lira yaptık. Oysa toplam belediye bütçemiz sadece yüzde 30 arttı. Biz tarıma öncelik verdik, çünkü siz üretmezseniz ülke aç kalır" dedi. "Biz sadece emanetçiyiz"

Seçer, yapılan desteklerin kaynağının halktan toplanan vergiler olduğunu belirterek, "Vahap Seçer ya da Büyükşehir Belediyesi sadece bir emanetçidir. Para sizin, emek sizin, vergi sizin. Biz sadece halkın parasını yine halka ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı. "Kadın üreticilere öncelik veriyoruz"

Büyükşehir Belediyesinin destek politikalarında küçük aile işletmeleri ve kadın üreticilere öncelik verdiklerini dile getiren Seçer, "Kadınların ekonomik hayata katılması lazım. Onların enerjisi çok yüksek. Kadın üreticilerimize destek vererek hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" diye konuştu. "Mersin güçlü bir belediyeye sahip"

Mersin Büyükşehir Belediyesinin mali disiplinle yönetildiğini kaydeden Seçer, "Kimse Mersin Büyükşehir Belediye Başkanından ‘paramız yok’ sözünü duyamaz. Mersin güçlü bir kenttir, belediyesi de güçlüdür. İsraf etmeyiz, kaynaklarımızı doğru kullanırız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

Marmaris’te 2025-2026 Adli Yılı Törenle Başladı

2025-09-01 11:50 - Marmaris

Vali Akbıyık’tan Başkan Aras’a destek ziyareti

2025-09-02 02:05 - Asayiş

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Buldan yangın göletlerinde su azaldı

2025-08-30 14:08 - Asayiş

Vatandaşlardan Marmaris'e Acil Çözüm Çağrısı

2025-09-03 13:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Simav Esenbağ Köyü’nde sel ve su baskınından zarar gören tarım alanları tespit edildi

14:52 - Ekonomi

Rekabet Kurulu’nun süt sektörüne soruşturmasında Balıkesir’den 6 firma listede

14:16 - Ekonomi

Kırtasiye alışverişi yapan velilere uyarı

11:52 - Ekonomi

Kuzey Ege’de Sağlıklı Yaşam’a Kuzey Avrupa’dan ilgi

11:03 - Ekonomi

Yılların sarrafı altının gram fiyatının 6 bin TL’yi bulacağının sinyalini verdi

10:14 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AK Parti heyeti şehit ailesi ile bir araya geldi

14:22 - İnsan

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

14:15 - Spor

Kayıp Tır Şoförü İçin Gaiplik Kararı Alındı

14:06 - İnsan

Milliler, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

14:02 - Spor

Sigaranın çıkardığı yangın hastaneyi küle çeviriyordu

13:46 - Asayiş