?>

Bayramda beslenme düzeni tavsiyesi: "Az ve sık beslenilmeli"

Ramazan ayının sonuna gelinmesiyle birlikte, değişen beslenme düzeni tekrardan eskiye dönecek. Antalya büyükşehir belediyesi’nde diyetisyen olarak görev yapan kübra gözde demirkaplan arslan, bu geçiş sürecinin kolay bir şekilde nasıl atlatılabileceği yönünde tavsiyelerde bulundu.

Sağlık - 1 ay önce

Ramazan ayının sonuna gelinmesiyle birlikte, değişen beslenme düzeni tekrardan eskiye dönecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde diyetisyen olarak görev yapan Kübra Gözde Demirkaplan Arslan, bu geçiş sürecinin kolay bir şekilde nasıl atlatılabileceği yönünde tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayının ardından, normal beslenme düzenine sağlıklı bir geçiş yapmak, vücut dengesini korumak açısından büyük önem taşıyor. Uzman Kübra Gözde Demirkaplan Arslan, bir ay boyunca değişen beslenme alışkanlıklarının aniden eskiye dönmesinin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğini belirtti. Arslan, bu konuya dikkatli ve özenli yaklaşmak gerektiğini söyledi. "Az ve sık beslenilmeli"

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde diyetisyen olarak görev yapan Kübra Gözde Demirkaplan Arslan, beslenme alışkanlıklarının değiştiği bir ramazan sürecinden çıkıldığını, bundan dolayı da vatandaşların, Ramazan Bayramı ve sonrasındaki geçiş süreci için dikkat etmesi gereken bazı konular olduğunu söyledi. Arslan, "Öncelikle, azalan metabolizma hızımızı eski hızına getirmek için fiziksel aktiviteleri arttırmalı, az az ve sık sık beslenmeliyiz. Ayrıca bağırsak düzenimizi eskiye döndürmek için; meyve, sebze ve tahıllardan günlük olarak yeterli tüketim seviyesine ulaşmamız lazım. Bağırsak sağlığı için önemli olan bir diğer konu da su tüketimi. Su tüketimini yeterli miktarda yaparak, geçiş sürecini kolaylaştırabiliriz. Bu süreçte; hamur işi, kızartma ve yağlı besinlerden uzak durmamız gerekiyor. Ramazan Bayramı’nda özellikle tatlı tüketimine çok dikkat etmeliyiz. Eğer tatlıya hayır diyemiyorsak, her gittiğimiz misafirlikte ya da bize gelen misafirde tatlı tüketmek yerine, bu tüketimi günde 1 defayla sınırlandırmalıyız. Eğer mümkünse tatlı tercihimizi şerbetli tatlılar yerine, sütlü ve az şekerli tatlılardan yana kullanmalıyız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

Köyceğizli Miniklerden Sıfır Atık Farkındalığı

2025-03-29 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Uyku bozukluğu nedir? 

11:13 - Sağlık

Protein tozu uğruna sağlığınızı kaybetmeyin

11:09 - Sağlık

Niğde’de sağlık kadrosu güçleniyor

10:46 - Sağlık

Bayburt Devlet Hastanesinde Nisan ayında 42 bin 516 kişiyi muayene edildi

10:29 - Sağlık

Her Ot Şifa Değil, Zehir Olabilir

09:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

’Acımasızlar’ Çetesi Çökertildi

10:52 - Asayiş

Tedavi Gördüğü Merkezden Bilgisayar Çaldı

10:41 - Asayiş

Hayvanseverler Annesiz Kalan Yavru Köpeğe Sahip Çıktı

10:33 - Gündem

Mourinho İlk Derbi Galibiyetini Hedefliyor

10:21 - Spor

Deprem Sonrası Güvenli Konut Talebi Arttı

10:18 - İnsan