?>

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ (BEÜ) KROS TAKIMI, KATILDIĞI TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERARASI KROS ŞAMPİYONASI’NDA ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATARAK TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU.

Spor - 4 ay önce

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kros Takımı, katıldığı Türkiye Üniversitelerarası Kros Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza atarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Kros Türkiye Şampiyonası, geçtiğimiz gün Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden toplam 186 sporcunun katılım sağladığı organizasyonda, 80 kadın ve 106 erkek sporcu, üniversitelerini temsilen takım ve bireysel kategorilerde mücadele etti.

Şampiyonaya Bitlis Eren Üniversitesi adına katılan sporcular, elde ettikleri derecelerle üniversiteyi başarıyla temsil etti.

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencileri olan sporcular, Erkekler 8 kilometre (Uzun Kros) takım kategorisinde sergiledikleri başarılı performansla önemli bir başarıya imza attı.

Bu kategoride yarışan Taner Tunçtan, Yusuf Baydur ve Berkcan Demirtaş, Türkiye üçüncüsü olarak takım kupası kazandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversitenin üniversitelerarası spor organizasyonlarında elde ettiği bu anlamlı derecenin, spora verilen önemin ve sürdürülen altyapı çalışmalarının somut bir göstergesi olduğunu ifade etti. Üniversite olarak sporun her alanında öğrenci gelişimini destekleyen bir anlayışla hareket ettiklerini ve bu tür başarıların motivasyonu daha da artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Elmastaş "Büyük bir başarıya imza atan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizi, Antrenörümüz Doç. Dr. M. Zahit Kahraman’ı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum" diyerek, üniversiteyi başarıyla temsil eden sporcuların başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ MİNİKLERLE KUTLANDI

15:54 - Spor

Gaziantep FK’dan olağanüstü seçimli genel kurul kararı

16:46 - Spor

Denizli’de 400 bisikletli birlikte pedal çevirdi

16:38 - Spor

Manisa FK geleceğin yıldızlarını arıyor

16:27 - Spor

Çaykur Rizespor’un yeni başkanı Ali Zeki Saruhan oldu

16:20 - Spor

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem