?>

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ (BEÜ), SPORDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ. BEÜ’LÜ SPORCU, KATILDIĞI KİCK BOKS TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKARAK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU.

Spor - 4 ay önce

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), sporda elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. BEÜ’lü sporcu Muhammed Karayılan, katıldığı Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Ligi Kick Boks Türkiye Şampiyonası, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

Şampiyonaya 92 üniversiteden 313 erkek ve 248 kadın olmak üzere toplam 561 sporcu öğrenci katıldı.

Teknik ekipler, idareciler ve kafile başkanlarıyla birlikte organizasyonda yaklaşık 800 kişilik katılım sağlandı.

BEÜ’yü temsilen 67 kilogram full contact kategorisinde mücadele eden Muhammed Karayılan, Üniversiteler Ligi Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Elde edilen başarıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversite olarak öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sportif ve sosyal alanlardaki başarılarını da önemsediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Üniversitemizi temsil eden sporcumuzun Üniversiteler Ligi Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda 67 kilogram kategorisinde Türkiye Şampiyonu olması bizleri gururlandırmıştır. Bu başarı, öğrencilerimizin disiplinli çalışmasının ve üniversitemizin spora verdiği desteğin bir sonucudur. Üniversite olarak sporun geliştirilmesi ve başarılı sporcuların yetiştirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyük bir başarıya imza atan Spor Bilimleri Fakültesinden öğrencimiz Muhammed Karayılan’ı tebrik ediyorum. Antrenörümüz Dr. Öğr. Üyesi Büşra Ulutürk ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ MİNİKLERLE KUTLANDI

15:54 - Spor

Gaziantep FK’dan olağanüstü seçimli genel kurul kararı

16:46 - Spor

Denizli’de 400 bisikletli birlikte pedal çevirdi

16:38 - Spor

Manisa FK geleceğin yıldızlarını arıyor

16:27 - Spor

Çaykur Rizespor’un yeni başkanı Ali Zeki Saruhan oldu

16:20 - Spor

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem