?>

Beylikdüzü’nde Meme Kanseri farkındalık semineri

Beylikdüzü belediyesi, “meme kanserine farkındalık ayı” kapsamında bir bilinçlendirme semineri düzenledi. Meme kanserinin tüm süreçlerinin ele alındığı etkinlikte erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Genel - 7 ay önce

Beylikdüzü Belediyesi, “Meme kanserine farkındalık ayı” kapsamında bir bilinçlendirme semineri düzenledi. Meme kanserinin tüm süreçlerinin ele alındığı etkinlikte erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Beylikdüzü Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında bir seminer düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen, genel cerrahi uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Atakan Özkan’ın konuk edildiği “Her Şey Dokunmakla Başlar” adlı etkinlikte erken teşhisin ve radikal tedavinin önemi vurgulandı.

“Her ay aynı gün, üç parmağınızla, sadece beş dakika”

Meme Kanseri Farkındalık Semineri’nde her yıl yaklaşık 2 buçuk milyon, Türkiye’de ise 25 bin kadının meme kanserine yakalandığının altını çizen Dr. Atakan Özkan, bu kanser türünde en önemli şeyin hastalığa farkındalık olduğunu açıkladı. Meme muayenesini her adet döneminin sonunda yapmak gerektiğine dikkat çeken Özkan, şunları söyledi: “Ayda bir kez elinizle kontrol etmelisiniz. Her ay aynı gün, üç parmağınızla, sadece beş dakika yeterli. Memede elinize gelen her kitle önemli. Kanser olduğunuz anlamına gelmez ama bir uzmana görünmelisiniz. Kremle geçiştirmeyin, önemseyin. Bazen minicik bir tümörü elinizle de fark etmezsiniz. Bu yüzden 40 yaş üstündeyseniz yılda bir kez mammografi yaptırmalısınız. Şayet akrabalarınız arasında meme kanseri varsa, 35 yaşından itibaren yaptırmanız şart”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Avşar’a özgü 30 yerel üzüm ırkı ıslah edilmeyi bekliyor

2024-10-03 09:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hıdırellez Şenliği Balören Köyü’nde coşkuyla kutlandı

19:58 - Genel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜSİAD’ı ziyaret etti

19:43 - Genel

Sistina Şapeli’nde yeni papa seçimi başladı

19:35 - Genel

TİKA’dan KKTC’de düzenlenen uluslararası sağlık kongresine destek

18:29 - Genel

İletişim Başkanlığı Sentetik Medya Çalıştayı’nda yapay zekayı konuşturdu

17:50 - Genel

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş