?>

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yunan Sahil Güvenlik Botu’nun Muğla’nın Bodrum ve Datça ilçelerine izinsiz girmesinin ardından Sahil Güvenlik Komutanı ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Asayiş - 7 ay önce

Yunan Sahil Güvenlik Botu'nun Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçelerine izinsiz girmesi, ülke genelinde tepkilere yol açtı. Marmaris Kent Politikaları Derneği Kurucu Üyesi H. Tolga Gök, bu durumla ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanı ve Güney Ege Grup Komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Tepkiler, ulusal güvenlik kaygılarını artırıyor.

Şikayet gerekçesi olarak, “100 yıl önce Mustafa Kemal Paşa komutasındaki yüce ordumuzun denize döktüğü Yunan askeri, görevlerini ihmal edenlerden güç alarak Anadolu topraklarına tekrar ayak basmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilmiş, Mustafa Kemal’in askeri, Deniz Kuvvetlerimizin eski bir mensubu olmamın hassasiyetiyle, Bodrum ve Datça sahillerimizde yaşanmış olan gelişmelerden rahatsızlık duymamam elde değildir” suçlaması yapıldı.

YUNAN BOTU SULARIMIZA GİRME CÜRETİ GÖSTERMEMELİ

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçenin devamı şöyle: “Yüce Türk Milletinin, Sahil Güvenlik Komutanlığına yetki ve sorumluluklarının yerine getirilmesi amacıyla sağladığı her türlü gözetleme, dinleme, arama/kurtarma, iletişim ve önleme imkanlarını sunan teknolojik araç, gereç ve echizeler(Geminin güvertesinden yukarıda bulunan direkler, serenleri ve bunlar üzerindeki halat donanımları ile kullanılan her türlü gereç) ile deniz ve hava araçları kurum bağlısı olarak envanterde bulunmakta ve görev yürütmektedir. Buna rağmen 20 Eylül tarihinde bir Yunan Sahil Güvenlik botunun Bodrum ilçesi sahillerine kadar girme cüretini göstermesine imkan sağlanmıştır.”

 

AFFEOİLMEZ BİR TEDBİRSİZLİK

“Bu olayın ayıbını henüz sindiremeden, 22 Eylül tarihinde aynı ülkenin silahlı kuvvetlerinden bir sahil güvenlik botunun da Datça ilçesi sahillerine gelebilme cesaretini göstermiştir” şeklindeki açıklama, “Bir askerini karaya çıkartabilmesine ve bir lastik botu yedekleyerek kendi ülkesine götürebilmesine imkan verilmiştir. Peşi sıra yaşanan bu vahim olaylar karşısında ülkesini seven her Türk Vatandaşı gibi utanıyorum, üzülüyorum, sinirleniyorum.

Afedilemez bir tedbirsizlik ve görev ihmali silsilesi olarak nitelendirdiğim bu olaylar sebebiyle Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına, Sahil Güvenlik Komutanı ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” şeklinde devam etti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

İlgili Haberler

Rize’de otomobil takla attı: 3 ölü, 2 yaralı

23:50 - Asayiş

Lüleburgaz’da LPG tankerinde dolum sırasında yangın çıktı

23:17 - Asayiş

Polisten kaçan motosikletli kazaya karıştı, yaralanan sürücü ehliyetsiz çıktı

23:13 - Asayiş

Batman’da iki otomobil çarpıştı: 4 kişi yaralandı

22:50 - Asayiş

Gider borusunu tamir ederken göçük altında kaldı

22:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş