?>

Bilim merkezinde babalar çocukları deney yaptı

Türkiye’nin 12’nci merkezi olan hem yerel hem de bölgesel olarak hizmet verecek şekilde dizayn edilen düzce belediyesi düzce bilim merkezi, bu kez babalar günü düzenlenen özel etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Teknoloji - 1 yıl önce

Türkiye’nin 12’nci merkezi olan hem yerel hem de bölgesel olarak hizmet verecek şekilde dizayn edilen Düzce Belediyesi Düzce Bilim Merkezi, bu kez Babalar Günü düzenlenen özel etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Düzce Bilim Merkezi, kuruluşundan bugüne yerel ve bölgesel manada binlerce bilim meraklısını ağırlamanın yanı sıra düzenlediği atölyelerle öğrencilere bilimi sevdirirken, özel günlere dair düzenlediği etkinliklerle de adından söz ettiriyor. Babalar Günü dolayısıyla farklı bir konsept hazırlayan merkez, baba-çocuk atölyeleri oluşturulmasını sağlayarak hafta sonuna denk gelen Babalar Gününü kutlamış oldu.

Bilim Merkezi yönetimi tarafından hazırlanan atölyelerde çocukları ile bir araya gelen babalar, ilk olarak Robotik Kodlama Atölyesi’nde, DC motor kullanarak devre kurup dönence tasarımı gerçekleştirdi. Devrede motorun çalışmasını sağlayacak şekilde kablo bağlantıları yapan, enerji kaynağı olarak pil yuvası kullanarak sistemin çalıştırılmasını sağlayan babalar ve çocuklar, motorun hareketinden faydalanarak kendi dönencelerini tasarladı.

Tasarım Atölyesi bölümünde ise temel tasarım prensipleri, el-göz koordinasyonu, mekansal algı ve düşünce becerilerinin desteklenmesi amacıyla kurgulanan 3 boyutlu kalemlerle tasarım çalışmaları gerçekleştiren katılımcılar, ısı ile eritilerek şekil verilebilen PLA filament malzeme kullanarak kendi hayal güçlerini yansıtan üç boyutlu modelleri hayata geçirdi.

Düzenlenen özel etkinlik sayesinde babalar ve çocukları, bilim ve teknolojiyle iç içe bir ortamda birlikte öğrenme ve üretme deneyimi yaşarken, aynı zamanda aralarındaki bağı da güçlendirme fırsatı buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Menteşe'de Baca Yangını Paniğe Neden Oldu

2025-06-10 10:00 - Asayiş

Bodrum Açıklarında 25 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-06-07 11:26 - Asayiş

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Fethiye'de Yağmur Suyu Baskınlarına MUSKİ Çözümü

2025-06-12 14:50 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Ankara’nın batısını kuşatan banliyö hattı yaklaşık 52 kilometreye ulaşacak"

13:09 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Festivalde konser bitişinde bıçaklı kavga: 2 yaralı

10:02 - Asayiş

TCMB, ödemeler dengesi finans hesabında revizyona gidiyor

09:52 - Ekonomi

Ehliyetsiz 15 yaşındaki kız çocuğu 101 bin TL’lik ceza tutanağıyla ablasına poz verdi

09:40 - Asayiş

Bagajına göl kurup gerçek kaplumbağalar yerleştirdi

09:25 - Genel

Motosikletin arkasına yapıştırılan ilginç yazı dikkat çekti

09:21 - Gündem