?>

Bir kadının hayat mücadelesi

Bolu’da yaşayan 55 yaşındaki ayşegül arıcan, soğuk havaya rağmen sokakta, mendil, çorap, patik satıp, tartıcılık yaparak evin geçimini sağlıyor. Kazancının çok az olduğunu ifade eden arıcan, “ek gelir sağlamak için apartmanlara merdiven yıkamaya gidiyorum, temizlik yapıyorum” dedi.

İnsan - 3 ay önce

Bolu’da yaşayan 55 yaşındaki Ayşegül Arıcan, soğuk havaya rağmen sokakta mendil, çorap, patik satıp, tartıcılık yaparak evinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Kazancının az olduğunu belirten Arıcan, "Ek gelir sağlamak için apartmanlarda merdiven yıkıyor, temizlik yapıyorum" dedi.

Bulgaristan’dan Bolu’ya evlilik nedeniyle gelen ve eşinden ayrıldıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan Ayşegül Arıcan, Aşağı Çarşı’da yaz-kış demeden yere kurduğu küçük tezgahında mendil, çorap, patik satıyor; tartıcılık ve simitçilik yaparak geçimini sağlıyor. Aylık gelirinin çok düşük olduğunu ifade eden Arıcan, ek kazanç sağlamak için apartman temizliği yaptığını, kazandığı parayla ancak temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söyledi. "Eve ekmek götürmeye çalışıyorum"

Evinin geçimi için mücadele ettiğini belirten Ayşegül Arıcan, "Ben Bulgaristanlıyım. Burada iş yapıyorum, eve ekmek götürmeye uğraşıyorum. Çorap, bayan çorapları, çocuk patikleri satıyorum. Mendil satıyorum, tartıcılık yapıyorum. Bayramdan sonra da simit satıyorum. İnsanları 5 liraya tartıyorum. Geçimim böyle oluyor" dedi. "Kimi gün hiç kazanamadığım da oluyor"

Günlük kazancının değişken olduğunu ifade eden Arıcan, "Günlük ne kadar kazandığım belli olmuyor. Kimi gün hiç kazanamadığım da oluyor. Genelde 200-300 lira civarında kazanıyorum. Ek gelir sağlamak için apartmanlara merdiven yıkamaya gidiyorum, temizlik yapıyorum. Geçimimi böyle sağlıyorum. Emekliyim, tekstilden emekliyim. Ama ne fayda, kirada oturuyorum. 6 bin lira kira veriyorum. Doğalgaz, elektrik derken para bitiyor" diye konuştu. "Çok soğuklarda iş olmuyor"

Soğuk havalarda çalışmanın zorluklarına da değinen Ayşegül Arıcan, "Hava çok soğuk olduğunda dışarı çıkamıyorum. Hasta oluyorum, üşüyorum, boğazlarım ağrıyor. Zaten kar ve soğuk olduğunda vatandaş da gelmiyor, iş olmuyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

GÖKOVA KAVŞAĞINDA ZİNCİRLEME KAZA

2025-03-25 18:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konya’da Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı

20:47 - İnsan

Berberler Odasından Huzuervinde kalan yaşlılara ücretsiz kişisel bakım

19:25 - İnsan

Yıl sonu değerlendirme toplantıları yapıldı

18:55 - İnsan

Trafik bilincine sanatla dikkat çektiler

18:52 - İnsan

Lise öğrencisi Sedat Subaşı’nın SİHA projesine tam destek

17:50 - İnsan

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş