?>

Bir zamanların en iyileri şimdi hurda merkezinde

Türkiye’de ilk kez izmir büyükşehir belediyesi tarafından kurulan hurda araç merkezi, kentin çeşitli yerlerinde çevre kirliliği ve güvenlik sorunu oluşturan terk edilmiş hurda araçları ekonomiye kazandırmaya devam ediyor.

Gündem - 10 ay önce

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hurda Araç Merkezi, kentin çeşitli yerlerinde çevre kirliliği ve güvenlik sorunu oluşturan terk edilmiş hurda araçları ekonomiye kazandırmaya devam ediyor. Bir dönemin gözde lüks marka otomobillerinin yanı sıra klasik hurda araçların da çekildiği merkezde şuan 476 hurda araç bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde trafik akışını engelleyen, güvenlik sorununa yol açan, görüntü ve çevre kirliliği oluşturan terk edilmiş hurda araçları, Menemen’in Kazımpaşa Mahallesi’nde kurduğu Hurda Araç Merkezi’ne toplamayı sürdürüyor. Türkiye’de belediyeye ait ilk hurda otoparkı olma özelliğini taşıyan 892 araç kapasiteli merkez 13 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Lüks markalara ait hurda otomobillerin yanı sıra rüya gibi klasik araçlar 6 ay içerisinde alınmazsa ekonomiye kazandırılıyor. Çalıntı araçlar alınmıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 122. Maddesi’ne istinaden hurda niteliği taşıyan araçları belirlediklerini söyledi. Toprakdeviren, “Genellikle çevre ve görüntü kirliliğine neden olan yine güvenlik açısından riskli hurda görünümlü araçları yerinde tespit ediyoruz. Yurttaşlardan gelen şikayetler veya ilçe belediyelerinden gelen resmi yazılara istinaden çalışma başlatıyoruz. Aracın bulunduğu konumda tespit yapıyoruz. Eğer plakalıysa ilçe belediyesine yazı yazıyoruz ve 7 gün içerisinde araç sahibine tebligat yapılması istiyoruz. 7 gün içerisinde duyurusu yapıldığı halde aracın sahibine ulaşamazsak, emniyet ile çalışma yürütüyoruz. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile aracın şase bilgilerinden plakalı ise plaka bilgisinden aracın sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşamadığımız zaman İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği trafikten men tutanakları ile aracı çekiyoruz” dedi.

Fatih Toprakdeviren, Hurda Araç Merkezi’ne hakkında çalıntı işlemi veya yakalama kararı bulunan araçların alınmadığını ifade etti. 476 araç bulunuyor

Araçlar 6 ay bu merkezde tutuluyor. Bu süre içerisinde araç sahipleri İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaparak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alacakları bir belge ile araçlarını alabiliyor. 6 ayın sonunda çekilmeyen araçlar İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) devredilerek ekonomiye kazandırılıyor. 2020 yılı Ocak ayında hizmete giren merkeze şuana kadar 684 araç çekildi. Bu araçların 177’si araç sahiplerince geri alındı. 31 araç ise ekonomiye kazandırıldı. Merkezde şu anda 476 hurda araç bulunuyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden kurban kesim kursu

14:09 - Gündem

Sinop’ta çevre seferberliği

14:06 - Gündem

Üniversite öğrencileri, Beyşehir’in botanik hazinelerini keşfetti

14:03 - Gündem

Antalya’da termometreler 28 dereceyi gösterdi, tatilciler denizin keyfini çıkardı

14:00 - Gündem

Ağrı Dağı eteklerinde gökkuşağı güzelliği

13:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Karşıyaka Deplasmanda Fenerbahçe'ye Konuk Oluyor

12:33 - Spor

Kaçırmak İstediği Kadını Vurarak Öldürdü

12:26 - Asayiş

Modifiyeli Araçlar Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

12:20 - Genel

Pusula Denizanası Paniği

12:11 - Gündem

76 Yaşında Şampiyonluk

12:07 - İnsan