?>

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldüren zanlı ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

ÇANAKKALE'DE BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİ ZEYNEP ZAN'I (25) TEK KURŞUNLA SOKAK ORTASINDA ÖLDÜREN CİNAYET ZANLISI UĞUR ZAN (34), İNDİRİM UYGULANMADAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.

Asayiş - 4 ay önce

Çanakkale’de boşanma aşamasındaki eşi Zeynep Zan’ı (25) sokak ortasında silahla vurularak öldüren cinayet zanlısı Uğur Zan (34), indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 16 Mayıs saat 10.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi İzmir Caddesi’nde meydana geldi. Uğur Zan, 34 GGZ 686 plakalı otomobil ile boşanma aşamasındaki eşi 2 çocuk annesi Zeynep Zan’ın kullandığı 17 EE 166 plakalı motosikletin önünü kesti. Burada çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Uğur Zan, yanında getirdiği tabancayla eşine tek el ateş etti. Başından vurulan Zan, kanlar içinde yerde kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kontrolünde, Zeynep Zan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Zan’ın cansız bedeni, savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerinin ardından Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Otomobiliyle kaçan Uğur Zan ise polis ekipleri tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Zan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ’kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından Uğur Zan hakkında ’Eşe Karşı Tasarlayarak Kasten Öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Çanakkale 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar duruşması görüldü. Uğur Zan ‘Kadın Olan Eşe Karşı Tasarlayarak Kasten Öldürme’ suçundan indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin son bulmasını da en büyük temennimiz

Alınan karar sonrası açıklamalarda bulunan Avukat Ahmet Erzi, "Zeynep Zan iki çocuk annesiydi. Eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü için boşanmak istiyordu. Birçok kez uzaklaştırma kararı aldırmıştı ama maalesef canını kurtaramadı. Boşanmak istediği eşi Uğur Zan, Çanakkale Tekzen bölgesinde eşini silahla vurmak suretiyle öldürdü. Yapılan yargılama neticesinde Çanakkale 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi kadın olan eşe karşı tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Mevcut verilen ceza Türk Ceza Kanunu’nda yer alan en ağır yaptırım şekli. Herhangi bir indirim de uygulanmadı. Bu nedenle en azından verilen cezanın kederli aileye bir nebze de olsun bir ilaç olduğu kanaatindeyiz. Kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin son bulmasını da en büyük temennimizdir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

Marmaris’te İki Mahallede Okullar Tatil Edildi

2026-02-06 13:12 - Marmaris

İlgili Haberler

Çayda kaybolan genç 5 gündür aranıyor

10:49 - Asayiş

Kayseri’de Asayiş Uygulaması: 123 aranan şahıs yakalandı

10:44 - Asayiş

‘Yardım’ bahanesiyle 87 yaşındaki adama yaklaşan kadın, 10 bin lirasını çaldı

10:45 - Asayiş

Kuşadası’nda takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

10:45 - Asayiş

Minibüsüyle Zap Suyu’na uçan sürücü, geceyi aracının üzerinde geçirdi

10:35 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem