?>

‘Bozkırda Türk İzleri: Ortak Miras, Ortak Gelecek’ projesinin ilk ayağı Moğolistan’da gerçekleştirildi

Moğolistan'da düzenlenen toplantının ardından, ordu üniversitesi'nde düzenlenen toplantı. (rektör orhan baş ortada )

Eğitim - 3 gün önce

Ordu Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Bozkırda Türk İzleri: Ortak Miras, Ortak Gelecek’ projesinin ilk ayağı, Moğolistan’da gerçekleştirildi. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, üniversitesi ve ülke adına çok kıymetli bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

Proje kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ile Moğolistan ve Kazakistan’dan toplam 30 akademisyenin katılımıyla bilimsel çalıştay ve saha incelemeleri gerçekleştirildi. Türk tarihinin ve Türk dilinin Orta Asya bozkır coğrafyasındaki izlerinin disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alındığı çalıştay oturumlarında yapılan akademik sunumlar ve tartışmalar sonucunda, ortak mirasın bilimsel temelde yeniden değerlendirilmesine imkan sağlayan önemli çıktılar elde edildi. Çalıştay sonrası gerçekleştirilen saha çalışmaları ile Türk kültür tarihi açısından önem arz eden alanlarda yerinde incelemeler yapıldı. "Üniversitemiz ve ülkemiz adına çok kıymetli bir çalışmaya imza attık"

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, ilk ayağı Moğolistan’da gerçekleştirilen proje kapsamında yaptığı açıklamada, "Ordu Üniversitesi koordinatörlüğünde Moğolistan’da gerçekleştirilen ‘Bozkır’da Türk İzleri: Ortak Miras, Ortak Gelecek’ adlı çalıştayımız başarılı bir şekilde tamamlandı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle yürütülen bu değerli çalışmanın koordinasyonunu üniversitemiz üstlendi. Moğolistan’da gerçekleştirilen saha gezisinde, ilgili bölgelerde kapsamlı araştırmalar yapıldı. Bilim insanı arkadaşlarımızdan önemli literatür bilgileri ve belgeler temin edildi. Türkiye’den, özellikle üniversitemizden gönderdiğimiz akademisyenlerimiz yerinde incelemelerde bulunarak veri topladılar. Oldukça verimli geçen ve bilimsel anlamda önemli kazanımlar sağladığımız bu çalışma ile üniversitemiz ve ülkemiz adına çok kıymetli bir çalışmaya imza attık. Bu sürecin başarıyla tamamlanmasında katkı sunan tüm akademik ve idari ekibimiz ile katılımcılar ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TİKA desteğiyle, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Moğolistan Devlet Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi-MUİS Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü iş birliğinde Moğolistan’da düzenlenen çalıştay ve saha incelemelerine Ordu Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Timur ve Prof. Dr. Alparslan İnce katıldı. Yürütücülüğünü, Doç. Dr. Murat Özkan ve Doç. Dr. Abdulkadir Öztürk’ün yaptığı projede; Doç. Dr. Hüseyin Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuz araştırmacı olarak yer aldı.

Projenin bundan sonraki ayaklarının da proje ekibi tarafından verimli bir şekilde tamamlanması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Yürüyüş yaparken otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti

2025-07-03 23:20 - Asayiş

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Datça Ülkü Ocakları Başkanı Evinde Ölü Bulundu

2025-07-03 15:21 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

2025-07-05 13:10 - Gündem

İlgili Haberler

LGS’de 500 tam puan alan öğrenci ve aileleri Vali Aydoğdu’yu ziyaret etti

14:28 - Eğitim

Bandırma’daki camilerde yaz kurslarına yoğun ilgi

14:12 - Eğitim

KBÜ’de lisansüstü programlara başvurular 14 Temmuz’da başlayacak

14:00 - Eğitim

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

14:01 - Eğitim

BARÜ’de 15 Temmuz darbe girişimi farklı boyutlarıyla ele alındı

13:12 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan

Gece çıkan aile içi kavga mahalleyi ayağa kaldırdı

11:33 - Asayiş

Fatma Nine 101 Yaşında Zindeliğiyle Şaşırtıyor

11:20 - İnsan

Eşinin tavsiyesiyle geçtiği direksiyonu 12 yıldır bırakmıyor

11:20 - İnsan

İkinci El Telefon Alırken Dolandırıcılığa Dikkat!

09:22 - Teknoloji