?>

BTÜ lisansüstünde mezuniyet heyecanı

Bursa teknik üniversitesinde yüksek lisans ve doktora öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Tüm mezunların katıldığı törende konuşan btü rektörü prof. Dr. Naci çağlar, yüksek lisans ve doktora tezlerinin sadece akademik dünyaya değil, pek çok alandaki paydaşa büyük katkılar sağladığını vurguladı.

Eğitim - 7 ay önce

Bursa Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Tüm mezunların katıldığı törende konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, yüksek lisans ve doktora tezlerinin sadece akademik dünyaya değil, pek çok alandaki paydaşa büyük katkılar sağladığını vurguladı.

BTÜ lisansüstünde mezuniyet heyecanı yaşandı. Tören, lisansüstü öğrenci alımının yapılmaya başlandığı 2012 yılından itibaren 1628’i yüksek lisans, 52’si doktora olmak üzere toplam 1680 mezun için düzenlendi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirilen törene; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Prof. Dr. Sinan Uyanık, dekanlar, bölüm başkanları, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı. Törenin açılışında konuşan Rektör Çağlar, tüm mezunları tebrik ederek, “Sizler, geleceğin bilim insanları, mühendisleri, araştırmacıları, uzmanları olarak, bilgiye ulaşma, problem çözme ve öğrenmeye olan tutkunuzla birer adım daha öne çıktınız. Her biriniz, bilginizle ve yeteneklerinizle sadece kendiniz için değil, toplumumuz ve ülkemiz için de büyük bir değer taşıyorsunuz” dedi.

Rektör Çağlar: Tez Çalışmalarınız Her Alanda Karşılık Buldu

Yüksek lisans ve doktora tezlerinin sadece akademik dünyaya değil, pek çok alandaki paydaşa büyük katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Çağlar, “BTÜ olarak doktora düzeyindeki eğitim programlarımızı, yalnızca teorik bilgiye dayalı değil, aynı zamanda sektör, sanayi ve kamu ile doğrudan temas halinde, pratik çözümler üretebilecek şekilde yapılandırdık. Üniversitemiz, tüm paydaşlarıyla kurduğu güçlü iş birlikleri sayesinde, doktora tezlerinin ve araştırmalarının gerçek dünya sorunlarına çözüm odaklı olmasını sağladı. Tez çalışmalarınız, sadece akademik yayınlarda değil, aynı zamanda sahada, üretim hattında, şirketlerin Ar-Ge merkezlerinde ve inovasyon ekosistemlerinde de karşılık buldu. Bugün elde ettiğiniz bu başarı, aslında uzun bir yolculuğun sadece başlangıcıdır” diye konuştu.

Lisansüstünde toplam 1680 mezun

BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü hakkında bilgi veren Müdür Prof. Dr. Yunus Kaya ise “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana toplam 1680 lisansüstü mezunu verdi. Bu mezunlarımızın 52’si doktora, 1628’i ise yüksek lisans mezunlarıdır. Yılda 300-350 civarında mezun veriyoruz. Bu sayının artırılması, hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına önemlidir. Enstitümüzde mevcut kayıtlı 2 bin 595 öğrenci bulunurken, bunların 274’ü yani yaklaşık yüzde 11’i uluslararası öğrencilerden oluşuyor. Toplam 93 farklı ülkeden öğrencisi olan enstitümüzün, nitelikli yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmak en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Ayrıca, 247 öğrencimiz üniversite sanayi iş birliği kapsamında enstitümüzde eğitim görürken, 103 farklı firma ile iş birliği protokolü imzalandı. Enstitümüz bünyesinde 69 program yer alıyor. Tabii ki disiplinler arası olmak üzere, şehrimiz ve günümüz talepleri doğrultusunda yeni programların dâhil edilmesi, hatta bu programların uluslararası ortaklar ile hayata geçirilmesi önemli hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

En başarılı doktora tezlerine ödül

Tüm yüksek lisans mezunları adına Şehir Planlama Anabilim Dalı’ndan Sedanur Gezer, doktora mezunları adına ise Makine Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Selçuk Karagöz konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından başarılı doktora tezlerinin ödülleri takdim edildi. En Başarılı Doktora Tez Ödülü Polimer Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu danışmanlığındaki Dr. Yasin Altın’a, 2021-2022 Akademik Yılı En Başarılı Doktora Tez Ödülü Polimer Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Meral Akkoyun Kurtlu danışmanlığındaki Dr. Sibel Tuna’ya gitti. 2022-2023 Akademik Yılı En Başarılı Doktora Tez Ödülü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Erdem Uzunsoy danışmanlığındaki Dr. Mert Büyükköprü’ye ve 2023-2024 Akademik Yılı En Başarılı Doktora Tez Ödülü ise Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Gökay Bayrak danışmanlığındaki Dr. Alper Yılmaz’a takdim edildi. Prof. Dr. Ayşebedeloğlu’na ise En Çok Doktora Mezunu Veren Öğretim Üyesi plaketi takdim edildi. Tören, mezunların kep atma seremonisi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Avşar’a özgü 30 yerel üzüm ırkı ıslah edilmeyi bekliyor

2024-10-03 09:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkeli Gençlik Merkezi öğrencilerinden il birinciliği başarısı

21:31 - Eğitim

Trafik kurallarını uygulamalı şekilde öğrendiler

19:57 - Eğitim

TİKA. Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim sınıflarını yeniliyor

19:13 - Eğitim

Hendek MYO yeni yerine hazırlanıyor

17:44 - Eğitim

’Yüksekova Okuyor’ etkinliğinde öğrenciler kitap içeriklerini tartıştı

17:21 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş