“BU SEÇİMİ ALACAĞIZ”

Siyaset - 1 yıl önce

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle ilgili konuşan Akşener, “Ey bugünün zorbaları, ey bugünün hırsızları, bugünün korkakları, bizi iyi tanıyın, bizi iyi bilin. Biz kan kusup, kızılcık şerbeti diyenleriz. İşte bütün bu şartlarda 2023’te yapılacak o seçimi kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği için biz bu işi başaracağız.Biz başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. Birinci parti çıkacağız ben de Başbakan olacağım” dedi.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için Muğla’ya geldi. Menteşe Spor Salonu'nda yapılan kongreye İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, İYİ Parti  Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy, ilçe başkanları ve İYİ Parti’liler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre, tek aday olarak İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı’na aday olan Davut Cumhur Akmeşe açılış konuşmasını yaptı. Akmeşe, tüm Muğla için çalışmaya devam edeceklerini ve İYİ Parti’yi Muğla’da birinci parti yapmak için çalışacaklarını belirtti. Akmeşe, İYİ Parti’nin kapı kapı dolaşarak tüm vatandaşlara ulaşacaklarını kaydetti.

Kongrede konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz 5 yıl evvel pati kurmak için yola çıktığımızda denildi ki ‘Bu partiyi kurdurmazlar’. Burayı şereflendiren sizlerin ortaya koyduğu irada neydi; ‘Bu partiyi biz kurarız. Ne yaparsanız yapın; kurarız. Biz milletiz, biz millet iradesiyiz. Ve millet iradesi İYİ Parti’yi kurma kararı vermiştir. Ve başardık, başardınız” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETEN BİR PARTİYİZ

İYİ Parti’nin bugünlere gelmesinde çok çalıştıklarını belirten Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi’yle yerel seçimlerde ittifak kurduklarını kaydetti. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız, özellikle İstanbul’u almaktı. Ankara’yı almaktı. Pek çok büyük şehrin, bu çalma çırpma eylemlerinin odağında olan, kayırmacılığın artık dibine gelinmiş. Sizin haklarınızın, hoyratça, zorbaca yandaşlara dağıtılan bu düzenin sandıkta yıkılması için, özellikle büyükşehir belediyelerinin sandıkta demokrasiyle alınmasını sağlamaktı”

Akşener, “Ey milletim İYİ Parti kurulmamış olsaydı. Bugün 13. Cumhurbaşkanı 6’lı masanın diyebilir miydik? Biz rahat bozan bir partiyiz. Biz yanlışlıkların üzerine giden bir partiyiz. Ama aynı zamanda çözüm üreten bir partiyiz. İYİ Parti olmasaydı, bu ittifak olmasaydı İstanbul alınabilir miydi? İstanbul, Ankara, 11 büyükşehir alındı. Ama İstanbul kahretti. Abiyi kahretti. Çok fena oldu.”

SEÇİMİ ALACAĞIZ

Tarihte zor zamanlar geçirdiklerini ifade eden Akşener, “Ey bugünün zorbaları, ey bugünün hırsızları, bugünün korkakları, bizi iyi tanıyın, bizi iyi bilin. Biz kan kusup, kızılcık şerbeti diyenleriz. İşte bütün bu şartlarda 2023’te yapılacak o seçimi kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği için biz bu işi başaracağız. Biz başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi bu seçimi alacağız. Birinci parti çıkacağız ben de Başbakan olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, ondan bundan bir şey isteyerek değil. Biz minnet eylemeyenleriz. Kendimiz, irademizle, çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız. Size güveniyorum, sizlerle beraber olduğum için, İYİ Parti’nin bir neferi olduğum için birinci parti çıkacağız. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

MİKAİL ZEYBEK

 

Haftanın Öne Çıkanları

ORTAK AKILLA NİTELİKLİ ÇÖZÜM

2023-01-07 16:31 - Marmaris

ÖZLENEN YILLARA DÖNÜLDÜ

2023-01-06 11:49 - Turizm

Büyükşehir İtfaiyesi 2022’de 4 bin 476 itfai olaya müdahale etti

2023-01-06 11:52 - Marmaris

Bodrumda binlerce kişi yeni yıla Teomanla girdi

2023-01-01 01:00 - Magazin

CHP’Lİ GİRGİN: CEVAP VERMEKTEN İMTİNA EDİYORLAR

2023-01-06 11:45 - Siyaset

“BU SEÇİMİ ALACAĞIZ”

2023-01-07 16:34 - Siyaset

Zabıta ekipleri 2022 yılında 3 bin 235 kg sağlıksız eti imha etti

2023-01-03 14:00 - Sağlık

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ürünleri Mebpasaj’da satışa girdi

2023-01-06 11:47 - Gündem

2 bin 500 yılık mermer ocakları bulundu

2023-01-06 14:00 - Kültür Sanat

Muğlada 2023 yılının ilk bebeği erkek

2023-01-01 17:30 - Sağlık

İlgili Haberler

Başkan Başdeğirmen: "Amacımız liderlerimizin bize gösterdiği yolda yürüyerek en güzel hizmetleri yapmak"

21:16 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "ABD’de öğretim üyeleri işgalci İsrail’in zulmünü anlatmaya çalıştığında işlerine son veriliyor"

20:32 - Siyaset

AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”

17:53 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel’den müzakere mesajı

17:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı, vatandaşla sohbet etti

16:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Araçların hurdaya döndüğü o kazadan acı haber

21:30 - Asayiş

Adıyaman’da polis karakolunda silahlı saldırı

21:09 - Asayiş

Bıçaklı saldırganı polis etkisiz hale getirdi, o anlar kamerada

20:55 - Asayiş

Elektrik akımına kapılan kadın ve çocuk hastanelik oldu

20:48 - Asayiş

Sakarya’da 12 kişinin yaralandığı kazada midibüsün freni patlamış

20:30 - Asayiş