?>

Bu yıl kuraklık için kulaç attılar

MUĞLA'NIN DATÇA İLÇESİNDE BU YIL 20.'Sİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI AÇIK DENİZ KIŞ YÜZME MARATONU, YOĞUN KATILIMLA BAŞLARKEN, YÜZÜCÜLER BU YIL KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KULAÇ ATTILAR.

Spor - 3 saat önce

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 20. kez gerçekleştirilen Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, yoğun katılımla başlarken yüzücüler bu yıl kuraklığa dikkat çekmek için kulaç attılar.

Bu yıl 20. kez düzenlenen Datça Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu bugün başladı. Datça’nın Kumluk Plajı’nda gerçekleştirilen maratona, sporcular yoğun katılım gösterdi. Türkiye dahil 12 ülkeden sporcunun katıldığı maratonda mücadele eden yüzücüler, bu yıl kuraklığa dikkat çekmek için kulaç attılar. Yaklaşık 550 sporcunun yer aldığı maratonda bin 500 ve 5 bin metre olmak üzere iki farklı parkurda mücadele edildi.

Tüm sporculara başarılan dileyen Datça Kaymakamı Murat Atıcı, "O kadar güzel bir ülkemiz var ki, Doğu da karla mücadele en Batı da burada 20.’sini düzenlediğimiz Kış Yüzme Maratonu’muzu yapıyoruz. Gerçekten her sene katlanarak gidiyor. Bu süreçte en başta siz sporcularımıza, hakemlerimize, komitemize, bütün paydaşlara çok teşekkür ediyorum. Her sene katlanarak artan bu sporcu sayımızda da inşallah binlere ulaşacağız. Uluslararası hale geldi. Daha da iyi olması için elimizen geleni yapacağız. İnşallah kazasız, belasız yarışlar olur. Gelmişken Datça’nın güzel koylarını da gezmeyi ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.

Alkışlar eşliğinde açık denizlere dalan sporcular, kıyasıya rekabet ederken bin 500 metrelik kısa parkuru kadınlar kategorisinde Eda Savcıgil, erkekler kategorisinde ise Emre Öztürk ilk sırada tamamladı. 5 bin metrelik uzun parkurda ise kadınlar kategorisinde Sıla Pazen, erkekler kategorisinde ise Mark Shrom birinci oldu.

Gün boyu devam edecek yarışlar sonunda dereceye giren sporculara akşam düzenlecek olan törenle madalyaları takdim edilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Mehmet Ayyıldız yeniden seçildi

2026-01-11 20:40 - Marmaris

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Çöken otelde işçiler 2 saat önce fark edip, çalışmayı sonlandırmış

2026-01-14 16:56 - Asayiş

Türkiye Kupası maçı öncesi bir taraftar tribünden düştü

2026-01-14 00:37 - Asayiş

İlgili Haberler

TFF 3. Lig: Karşıyaka: 0 - Belediye Kütahyaspor: 1

19:04 - Spor

Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 2 - Fatih Karagümrük: 1

19:03 - Spor

Eskişehirspor sol bekine kavuştu: Recep Pekgöz imzayı attı

18:15 - Spor

Fenerbahçe’nin Alanyaspor kamp kadrosu belli oldu

18:03 - Spor

Manchester derbisinde kazanan Kırmızılar oldu

17:39 - Spor

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Alanyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

15:59 - Spor

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 4 - Pendiksporspor: 1

15:50 - Spor

Yangında ölü sayısı 2’ye yükseldi

15:33 - Asayiş

Durakta genç kızları gizlice görüntüleyen şahsa kadın muhtardan tepki

15:17 - Gündem

"Sosyal medyada mantık yanlışları yaygın"

13:42 - Genel