?>

Buharkent’te şehir merkezi ve OSB’nin tamamı doğal gaza kavuşacak

AYDIN'IN BUHARKENT DOĞAL GAZ ALTYAPISINDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATILARAK İLÇEYE DOĞAL GAZIN BORU HATTI İLE KALICI OLARAK ULAŞTIRILMASINI SAĞLAYACAK TESİS İÇİN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA ACELE KAMULAŞTIRMA SÜRECİ BAŞLATILDI.

Genel - 4 ay önce

Aydın’ın Buharkent doğal gaz altyapısında önemli bir adım atılarak ilçeye doğal gazın boru hattı ile kalıcı olarak ulaştırılmasını sağlayacak tesis için Cumhurbaşkanı kararıyla acele kamulaştırma süreci başlatıldı. Resmi Gazete’de 22 Ocak 2026 tarihli yayımlanan karara göre; Aydın ili Buharkent ilçesine doğal gaz arzının sağlanabilmesi amacıyla, Denizli ili Sarayköy ilçesinde kurulacak RMS-A doğal gaz dağıtım tesisi için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılmasına karar verildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Halihazırda Buharkent’te doğal gaz arzı taşıma sistemiyle sağlanmakta olup, şehir merkezinin yaklaşık yüzde 75’inde doğal gaz kullanımı aktif olarak devam ediyor. Alınan acele kamulaştırma kararıyla birlikte, 2026 yılı içerisinde şehir merkezinin tamamında boru hattı üzerinden doğal gaz arzı sağlanması hedefleniyor. Yeni sistemle birlikte yalnızca konutlar değil, Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’nin doğal gaz talepleri de karşılanmış olacak. Bu gelişme; üretimin artmasına, yeni yatırımların ilçeye kazandırılmasına ve istihdamın güçlenmesine önemli katkı sağlayacak. "Kalıcı ve güçlü altyapı kuruyoruz"

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, alınan kararın ilçenin geleceği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, ilçemize doğal gazın boru hattı ile kalıcı olarak ulaştırılmasını sağlayacak tesisin kurulacağı arazi için acele kamulaştırma kararı alınmıştır. Halihazırda taşıma sistemiyle şehir merkezimizin yaklaşık yüzde 75’inde doğal gaz arzı sağlanmaktadır. Alınan bu kararla birlikte 2026 yılı içerisinde şehir merkezimizin tamamında doğal gaz arzı sağlanacaktır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemizin doğal gaz talepleri de karşılanmış olacak. Buharkent’imizin daha güçlü bir altyapıya kavuşması için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Fethiye’nin gözde plajına bayramda 18 bin 870 ziyaretçi

19:39 - Genel

Vali Aydoğdu başkanlığında 33. Birim Amirleri Toplantısı yapıldı

19:35 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem