?>

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu 25 yaşına girdi

Burhaniye belediyesi kent tiyatrosu (bbkt) 25. Kuruluş yıl dönümünü coşkulu bir törenle kutladı.

Genel - 5 ay önce

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) 25. kuruluş yıl dönümünü coşkulu bir törenle kutladı.

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT), çeyrek asırlık sanat yolculuğunu görkemli bir etkinlikle taçlandırdı. 19 Aralık 1999 tarihinde kurulan ve geçen 25 yılda sayısız başarılı performansa imza atan BBKT, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in kestiği pasta ile 25 yaşına girdi.

Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen 25. yıl kutlama törenine Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, tiyatro emekçileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, BBKT’nin Burhaniye’nin kültürel ve sanatsal kimliğine yaptığı değerli katkıları vurgulayarak, tiyatroya ve sanata olan desteklerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Deveciler, BBKT’nin kuruluşundan bugüne kadar Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan ve tiyatronun gelişiminde büyük emekleri olan Uğur Baykent, Uğur Mamuk ve Ender Kurt’a teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından, Başkan Deveciler ve BBKT ailesi 25. yıl pastasını kesti. Başkan Deveciler ayrıca, başarılı performanslarından dolayı tiyatro oyuncularına teşekkür belgelerini takdim etti. Kuruluşundan bu yana Körfez bölgesinde sanatın toplumla buluşmasına öncülük eden BBKT, 7’den 70’e tüm sanatseverlere tiyatro şöleni sunuyor. 2023-2024 sezonunda kırsal ve merkez bölgelerde toplam 13 binden fazla izleyiciye ulaşarak büyük bir başarıya imza atan BBKT, çevre bilinci ve özel günlere yönelik etkinliklerle birlikte bu yıl toplam 36 gösterim gerçekleştirdi. Tiyatro, yetişkin ve çocuk oyunlarıyla bölgenin kültür sanat yaşamında vazgeçilmez bir yere sahip BBKT, 26 Eylül - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında yeni dönem kayıtlarını tamamlayarak 140 yeni öğrenciyle atölye çalışmalarına başladı.

BBKT’nin yeni oyunu olan "Burun" adlı çocuk oyunu da, 21 Aralık 2024 Cumartesi günü saat 20.00’de Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Bakan Bak, bütçesinin sunumunu yaptı

2024-12-14 10:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Başkan Alemdar: "Şehrimizi daha iyi noktalara hep birlikte ulaştıracağız"

15:08 - Genel

Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi, ilk misafirlerini ağırlayacak

15:01 - Genel

Din görevlilerine kurban ve yaz kursu eğitimi

14:45 - Genel

Antalya’da narenciye balı için coğrafi işaret tescil çalışması

14:40 - Genel

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada’da ayine katıldı

14:36 - Genel

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset