?>

Bursa Teknik Üniversitesi’nin ’Robot Günleri’ ilgi gördü

Robotlar ve akıllı sistemler alanında uzmanlaşan bursa teknik üniversitesinde (btü) 'robot günleri' büyük ilgi gördü.

Teknoloji - 1 yıl önce

Robotlar ve akıllı sistemler alanında uzmanlaşan Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) ’Robot Günleri’ büyük ilgi gördü.

Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte, BTÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi robotları ilgi odağı oldu. Etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen firmaların temsilcileri robot uygulamaları üzerine sunum gerçekleştirdi. Mimar Sinan Yerleşkesi Ali Sürmen Salon’da düzenlenen ’Robot Günleri’ne BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte BTÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi robotları sergilenerek, katılımcılara özellikleri hakkında bilgiler verdi. BTÜ’nün temel uzmanlaşma alanlarından birinin robotlar ve akıllı sistemler olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, "Şehrimizin tek teknik üniversitesi olarak ‘Robotik ve Akıllı Sistemler’ alanındaki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda Mekatronik Mühendisliği Bölümümüz ile Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde güçlü bir laboratuvar altyapısı oluşturduk. Bu laboratuvarımızda 6 farklı alanda yeni Ar-Ge projeleri geliştirme çalışmalarına 2024 yılı itibari ile başladık. Tamamını kendi bünyemizde geliştirdiğimiz robotların yanı sıra kamu ve özel sektör işbirlikleri ile birçok projede yer alıyoruz. Mobil Robotlar, Endüstriyel Robotlar, Kolaboratif Robotlar, İnsansı Robotlar ve Bacaklı Robotlar ile oluşturduğumuz donanımlar sayesinde hem yeni teknolojiler geliştiriyor hem de lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veriyoruz” diye konuştu.

BTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Robot Günleri’nin, önümüzdeki yıllarda kapsamını genişleterek hem akademik çalışmaların sunulduğu hem de özel sektörün buluşma noktası haline gelecek bir zirveye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Etkinlik boyunca robot alanında teknoloji geliştiren ve robotik uygulamalar yapan özel sektörün öncü kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmuş olacağız” dedi.

Etkinlikte, ünlü markaların temsilciler, robot uygulamaları adına sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından “Endüstride Robotik Uygulamaları” ve “Robot Uygulamalarında Yeni Trendler” başlıklı panellerde son gelişmeler hakkında bilgiler aktarıldı. Özel sektörde robot programlama alanında yaygın bir şekilde kullanılan “ROS” eğitimi de Robot Günleri kapsamında verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

MARMARİS'İN GURURU HİRA ERCAN 2024 KİCK BOKS DÜNYA KUPASI 2.Sİ OLDU

2024-05-18 16:21 - Spor

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

ATSO heyeti KazanForum 2024’e katıldı, iş birliği anlaşmasına imza atıldı

2024-05-23 17:14 - Ekonomi

MARMARİS’TE MİNİK ÇİFTÇİLER HASADA BAŞLADI

2024-05-20 17:02 - Marmaris

MARMARİS'İN GENÇLİĞİ, GENÇLİK BAYRAMI'NDA BULUŞTU

2024-05-20 11:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

18:16 - Teknoloji

ADÜ Teknokent’te, hasar gören beyin hücrelerinin onarımı için çalışma başlatıldı

17:53 - Teknoloji

Merkezefendi’de elektrikli araçlar için yeni dönem başladı

17:49 - Teknoloji

ALKÜ’lü bilim insanı Yuluğ’un çalışması, dünya bilim literatüründe öne çıktı

15:28 - Teknoloji

MTÜ’den Yeşil ve Dijital dönüşüm hamlesi

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş