?>

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

Danıştay 4. Dairesi,  Muğla 3. İdare Mahkemesinin verdiği ÇED olumlu kararının iptal kararını  onadı. Gökova‘nın incisi,  1. derece arkeolojik alan, özel çevre koruma bölgesi, Sığla ormanları ile çevrili Karacasöğüt‘ te bir hukuk mücadelesi daha kazanıldı.

Gündem - 1 yıl önce

Muğla İli, Marmaris İlçesi, Karaca Mahallesi,  İskele/Söğüt mevkiinde Muçev Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan "Yat Limanı, Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Arttırımı" projesine ilişkin olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen 29/05/2023 tarih ve 7124 sayılı "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararının Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine ilişkin kararı, Danıştay 4. Dairesi tarafından onandı.

 Bölge için  2021 yılından beri çevre mücadelesi verenler kararı sevinçle  karşıladı. Bölgenin değerlerinin korunması adına marina kapasite arttırımlarının tarihi eserlerine dokusuna ve buradaki yaşam alanlarına zarar vereceği için haklı olan mücadelemiz mahkeme kararları ile bir kez daha tescil edilmiştir dediler.

 Danıştayın kararı ile ilgili açıklama yapan davaların gönüllü avukatı Av. Arzu Alper “Türkiye’de hâlâ hakimler var. Yüce Türk yargısına inancımız bir kez daha pekişti. Bölge yaşayanları ile açmış olduğumuz davalar Karacasöğüt ve değerlerini koruma mücadelesidir. Tüm kurumları gerekli araştırma ve inceleme yapmadan karar almamaya, bölge yaşayanların görüşlerine bilgilerine de değer vermelerini,  sadece özel şirketler yararına karar vermemelerinin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Esas olan kamu yararidır. Yargı kararlarına uyulmasını istiyoruz, daha da önemlisi arkeolojik alanlarda, akıntıya kapalı koylarda, özel çevre koruma alanlarında marina yapılmamasıdır ve bu karar bölge için nihai emsal bir karardır.

Davalarımızda bize destek olan, çevre mücadelesi veren tüm destekçilere kendi adıma ve müvekillerim adına tektek teşekkür ediyorum. “ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

MARMARİS'İN GURURU HİRA ERCAN 2024 KİCK BOKS DÜNYA KUPASI 2.Sİ OLDU

2024-05-18 16:21 - Spor

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

EGELİ İŞ DÜNYASI TEK ÇATI ALTINDA

2024-05-16 12:26 - Ekonomi

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

Nesli tükenmek üzere olan alaca sansar, Gercüş’te ölü bulundu

2024-05-17 10:05 - Gündem

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Arda Kardeşler düdük çalacak

2024-05-16 13:12 - Spor

İlgili Haberler

Çevre kirliliği, yaz göçmenlerini tehdit ediyor

13:11 - Gündem

Sıfır Atık Yarışmasına Balıkesir’e 3 ödül

12:44 - Gündem

Simav Eynal Paraşüt ve Havacılık Festivali’nde 2 günde 175 sporcu 550 sorti uçuş gerçekleştirdi

12:30 - Gündem

Havalandırma boşluğuna düşen kediyi itfaiye kurtardı

12:22 - Gündem

Payas’ta güvercin kurtarma operasyonu

12:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel