?>

Bursa’ya devasa park ve mesire alanı

Bursa’nın daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent olması için ‘yeşil bursa’ hedefiyle çevre yatırımlarına önem veren büyükşehir belediyesi, yenişehir ilçesine yaklaşık 24 bin metrekarelik mesire alanı kazandırmak için çalışmalara başladı.

Genel - 6 saat önce

Bursa’nın daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent olması için ‘Yeşil Bursa’ hedefiyle çevre yatırımlarına önem veren Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesine yaklaşık 24 bin metrekarelik mesire alanı kazandırmak için çalışmalara başladı.

Bursa’nın 17 ilçesinde altyapıdan üstyapıya kadar yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların konforlu ve keyifli vakit geçirebilecekleri yeni mekanları da kente kazandırıyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Yenişehir ilçesi Yolören Mahallesi’ne yaklaşık 24 bin metrekarelik yeni mesire ve park alanı kazandırılıyor.

Çalışmalar sürüyor

Alanda bulunan çam ve çınar ağaçları dikkate alınarak yürütülen projede, 140 metrekarelik çocuk oyun alanı, 120 metrekarelik spor alanı, 1905 metrekarelik yürüyüş yolu, 2 adet sahne ve aktivite alanı, 4 adet tuvalet ve otopark tasarlandı. Mesire ve park alanının gece de güvenli bir şekilde kullanımı için aydınlatma işlemlerinin yanı sıra oturma alanlarının, çit tellerin, alana giriş kapısının ve çocuk oyun alanının bakım ve onarımları da yapılıyor.

17 ilçede çevre yatırımları devam ediyor

Bursa’nın ‘Yeşil’ kimliğine tekrar kavuşması amacıyla ‘geçtiğimiz hafta ‘Temizle, Yeşert, Koru’ projesi kapsamında çevre temizliği seferberliği başlattıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 17 ilçede çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Yanan bölgeleri yeniden yeşertmenin yanında mevcut yeşil alanları korumaya ve düzenleme yaparak halkın hizmetine sunmaya devam ettiklerini belirten Başkan Bozbey, "En önemli görevimiz, doğamızı koruyarak gelecek nesillere ‘Yeşil Bursa’yı miras bırakmaktır. Tüm ilçelerimizde doğaya saygılı, çevreye değer veren projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda Yenişehir ilçesindeki 24 bin metrekarelik alanda düzenleme çalışmaları yürütüyoruz. Kısa zamanda işlemleri bitirerek halkımızın kullanımına sunacağız. Halkımızdan tek ricamız, doğamıza sahip çıksınlar. Kirletmesinler, ateş yakmasınlar. Doğa bizim evimizdir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

BAŞINDAN VURULAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

2025-08-20 12:08 - Asayiş

MARMARİS'TE SICAK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

2025-08-20 12:35 - Marmaris

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılığın Farklı Versiyonu

2025-08-22 13:04 - Asayiş

Güvenlik Görevlisi Vurulmuş Halde Bulundu

2025-08-20 13:43 - Asayiş

Mobil Arıcılık Tırıyla Doğal Balın Peşinde

2025-08-22 10:54 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kaymakam Orhan başarılı personeli ödüllendirdi

17:34 - Genel

Ayvacık’ta depremlerin ardından toplam 580 konut sahiplerine teslim edildi

16:55 - Genel

Gölcük’teki D-130 kara yolu trafiğini rahatlatacak alt geçit projesinin ihalesi yapıldı

16:52 - Genel

Hacılar’da arsa satış ihalesinden 72 milyon TL gelir elde edildi

16:46 - Genel

Aydın’da mera ıslah projeleri sürüyor

16:19 - Genel

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş