?>

BUÜ’de mobilitenin geleceği konuşuldu

Bursa uludağ üniversitesi (buü) ve öğrenci topluluğu umakit tarafından düzenlenen etkinlikte, hava taşıtlarındaki son yenilikler ve geleceğin mobilite çözümleri üzerine sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Teknoloji - 3 ay önce

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Öğrenci Topluluğu UMAKİT tarafından düzenlenen etkinlikte, hava taşıtlarındaki son yenilikler ve geleceğin mobilite çözümleri üzerine sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Baykar Technologies, Bosch Türkiye, FEV Türkiye, Harpax System Technologies, Mercedes-Benz Türk A.Ş., TAAC Havacılık Teknolojileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii temsilcileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yılmaz’dan tebrik ve teşekkür

Program açılışında konuşma yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, " Yarım asırlık bir araştırma üniversitesi olarak Mühendislik Fakültemiz, hem içinde bulunduğumuz yarışmadaki yerimiz, hem de üniversite-sanayi işbirliği diye ifade ettiğimiz o tılsımlı ilişki açısından son derece önem arz eden fakültelerimizden birisi ve bu dinamik fakültenin güçlü toplulukları var. Öğrenci topluluklarımız; kültürel, bilimsel, mesleki ve sportif faaliyetleriyle kampüs hayatının şekillenmesinde çok önemli bir yer tutuyor. Bu sebeple köklü topluluklarımızdan birisi olan UMAKİT’i, faaliyetleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşacakları için sektör temsilcilerine de ayrıca teşekkür ediyor, konferansımızın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"AR-GE, imalat ile başlar"

BUÜ Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Başkanı ve BATEG Yürütücüsü Prof. Dr. Gökhan Sevilgen, Batarya Teknoloji Araştırma Geliştirme Platformuna yönelik sunumunda, "Arge imalat ile başlar sözünden yola çıkarak yetenek, yetkinlik ve ana sanayi isterleri tedarikçilerle bir araya getirildiğinde yüksek katma değerli ürünü üretebilecek konuma gelebiliyorsunuz. Bizler de BATEG’i böyle kurduk ve 12 araştırma üniversitesi içerisinde 1 Aralık 2022’de 1. sırada desteklenmeyi hak kazandık. Hâlihazırda 2 yılı tamamlamamıza rağmen 1. sırada olduğumuzu da söyleyebilirim. Önümüzdeki sene bir tanesi alüminyum esaslı batarya paketi, diğeri ise kompozit esaslı batarya paketi ve ağırlığı yüzde 25 azaltılmış taşıt menziline olan katkısı olan iki ayrı yüksek katma değerli ürünle karşınıza çıkmak istiyoruz" dedi.

Konuşmacılar sektörü anlattı

Açılış töreninin ardından programa geçildi. Panelin ilk oturumu BUÜ Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı ve BATEG Yürütücüsü Prof. Dr. Gökhan Sevilgen moderatörlüğünde, Bosch Güç Çözümleri & Üretim Endüstriyelleştirme Departman Müdürü Ersin Ünal’ın, FEV Elektrik Güç Grubu & Ticari Araçlar Direktörü Serdar Özkan’ın ve Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-Ge Adas Yöneticisi Cem Özgür Özdemir’in katılımıyla başladı. BUÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı ve TÜBA Üyesi Prof. Dr Ali Rıza Yıldız’ın moderatörlüğündeki ikinci oturumda ise FEV Kıdemli Tasarım Mühendisi Seçkin Çakır’ın, Mercedes-Benz Türk Uzman Ar-Ge Mühendisi Ali Alev’in ve Motor Soğutma Sistemleri Mühendisi Emre Oruç konuşması olarak yer aldı. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Kacır: "Baykar ve Leonardo arasında kurulan ortaklık, iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacak"

15:49 - Teknoloji

Dicle Elektrik’ten Batman’a 8 milyar TL’yi aşkın yatırım

15:07 - Teknoloji

Aydın’da yapay zeka testi, yapay zeka karpuz seçiminde sınıfta kaldı

14:24 - Teknoloji

RuggON 12 inç SOL 7’yi tanıttı

12:52 - Teknoloji

CW Enerji’den iklim değişikliğiyle mücadeleye güneş enerjili katkı

12:46 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş