?>

BUÜ’nün peyzaj bitkileri için akıllı öğrenme ağı projesi

Bursa uludağ üniversitesi (buü) görükle kampüsünde yer alan odunsu peyzaj bitkileri için sürdürülebilir ve teknolojik olarak gelişmiş bir akıllı öğrenme ağı projesi geliştirildi.

Eğitim - 3 ay önce

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsünde yer alan odunsu peyzaj bitkileri için sürdürülebilir ve teknolojik olarak gelişmiş bir akıllı öğrenme ağı projesi geliştirildi.

BUÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Zencirkıran ve Araştırma Görevlisi Gamze Altun tarafından yürütülen çalışma Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından destek almaya hak kazandı.

Çalışmaya dair detayları aktaran Prof. Dr. Murat Zencirkıran, "Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Peyzaj Bitkileri için İnternet Tabanlı Odunsu Peyzaj Bitkileri Öğrenimi Uygulamaları" projesi ile peyzaj bitkilerinin tanıtımı, öğrencilerin eğitiminde akıllı öğrenme araçlarının kullanımının yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir kampüs yaşamına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Murat Zencirkıran; "Görükle Kampüsünde 172 odunsu peyzaj bitkisi taksonuna ait 6870 adet peyzaj bitkisi belirledik. Bu bitkilerden 500 adedi için QR kodlara sahip etiketler hazırlanarak ağaçlar üzerine yerleştirdik. Odunsu peyzaj bitkileri haritasını içeren interaktif web sayfası ve mobil uygulamalar da hazırladık" dedi. Zencirkıran, projeye katkılarından ötürü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve üst yönetime de teşekkürlerini iletti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kula’da "Gençlik Haftası" coşkusu

18:37 - Eğitim

Van’da DENEYAP Türkiye final sergisi düzenlendi

17:06 - Eğitim

Diyarbakır’da öğrencilerden Gazze’ye 17 milyon liralık destek

16:05 - Eğitim

Dizeden Notaya: Lise öğrencilerinden Türk Edebiyatı Şiirlerine müzikli podcast serisi

15:50 - Eğitim

Balıkesir’de eğitime destek veren hayırseverler onurlandırıldı

15:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem