?>

Büyükşehir Eylül Ayı Meclisi’nde, 82 madde görüşülerek karara bağlandı

Kayseri büyükşehir belediye başkanı dr. Memduh büyükkılıç’ın başkanlığında başlayan büyükşehir belediyesi eylül ayı meclis toplantısı’nda 82 madde görüşülerek karara bağlandı.

Genel - 2 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında başlayan Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda 82 madde görüşülerek karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı Eylül ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Büyükkılıç, Meclis Gündemi öncesinde İzmir’de yaşanan menfur saldırıda şehit olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memuru Hasan Akın ve tüm şehitler için rahmet dileyerek, yaralı polislere de şifalar temenni etti. Büyükkılıç, ülkenin geleceği adına kenetlenerek dayanışma çağrısında bulundu. Başkan Büyükkılıç ayrıca, Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan’ın, vefat eden ağabeyi Nafiz Yağan ve diğer vefat eden vatandaşlar için de yakınlarına taziye dileklerini iletti. Büyükkılıç başkanlığındaki Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda, 57 asıl ve 25 ek olmak üzere toplam 82 gündem maddesi görüşülerek karara bağladı.

Büyükşehir Meclisi’nden Sultan Sazlığı’na can katacak karar

Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vereceği ve Sultan Sazlığı Kuş Cenneti’ni canlandıracak projeyle ilgili, Sultan Sazlığı kuş cenneti çevresindeki yerleşim alanlarındaki çiftçilere su tüketimi daha az olan alternatif tohum desteği sağlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile projeler geliştirmek ve hazırlanacak ortak iş birliği protokolünü imzalamak doğrultusunda yetki verilmesi talebini görüştü.

"Kayseri’miz için önemli bir değer"

Başkan Büyükkılıç, Sultan Sazlığı’nı canlandıracak projeyi kapsayan gündem maddesine dair yaptığı açıklamada "Kayseri’miz için önemli bir değer, kuş cenneti diye bilinen Sultan Sazlığı. Burada ister istemez son dönemlerde dünyadaki su ile ilgili yetersizlikten ya da kuraklıkla ilgili gelişmelerden dolayı bir sıkıntı oluşmaya başladı. Biz orada gerekli görüşmeleri yaptık. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’müzle de görüşerek değerlendirme yapıp bir karar verdik. Sorunu gidermek için de yine o yöre çiftçileriyle görüşmeler yaparak biz sizlere destek olalım siz de su ihtiyacı az olan ürünlerle ekim yapın diyerek ricada bulunduk. Onlar da kabul ettiler" diye konuştu.

Büyükkılıç, üretilecek proje ile çiftçilerin destekleneceğini ifade ederek, "Bin 115 çiftçimizin desteklenmesi adına yüzde 40 Büyükşehir Belediyesi, yüzde 40 Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yüzde 20’de üreticilerimizin kendileri cüzi bir katılım ile bu tür ürünleri ekecekler. Böyle bir proje" dedi.

Öte yandan DSİ tarafından Sultan Sazlığı Kuş Cenneti’nin su ile beslenmesini sağladıklarını da belirten Büyükkılıç, KAYTUR tarafından da bir işletme çalışmasının yapıldığını kaydetti. Başkan Büyükkılıç, bölgede kırsal hizmetler daire başkanlığı yatırım yapıldığını ifade ederek, "Sultan Sazlığı Kuş Cenneti’ni sahiplenerek önümüzdeki dönemde daha iyi noktaya taşımak adına gayret göstereceğiz" dedi. Büyükkılıç, projeye desteklerinden dolayı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e de teşekkür etti.

Sultan Sazlığı’na can katacak iş birliği ile ilgili gündem maddesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

DALAMAN'A 30 YENİ HİZMET ARACI

2025-09-03 11:03 - Ulaşım

Bodrum'da Yol Çalışmaları Devam Ediyor

2025-09-02 11:47 - Ulaşım

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Vatandaşlardan Marmaris'e Acil Çözüm Çağrısı

2025-09-03 13:28 - Marmaris

Sahipsiz Köpekler Tartışması Büyüyor

2025-09-05 14:34 - Gündem

İlgili Haberler

Depreme canlı yayında yakalandı, panik anları kendi kamerasına yansıdı

01:54 - Genel

Depreme okey oynarken yakalandılar

00:24 - Genel

Bursa’da hissedilen depreme Bursa Valiliği’nden açıklama

00:22 - Genel

Ağrı’da Cumhuriyet’in 102. yılına özel spor şöleni

23:54 - Genel

Balıkesir’deki deprem Manisa’da da hissedildi, vatandaşlar sokaklara döküldü

23:58 - Genel

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş