?>

Büyükşehir ve TÜBİTAK iş birliğinde 7. Kayseri Bilim Festivali

Kayseri bilim merkezi organizasyonundaki bilim festivali’nin 7’ncisi 17 ekim’de recep tayyip erdoğan millet bahçesi’nde kapılarını açıyor.

Teknoloji - 4 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Kayseri Bilim Merkezi organizasyonundaki Bilim Festivali’nin 7’ncisi 17 Ekim’de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kapılarını açıyor.

Bilimin ışığını Kayseri’ye taşıyan 7. Kayseri Bilim Festivali, dopdolu etkinlikleriyle geliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Bilim Merkezi, 50’nin üzerinde desteği olan kurum ve 100’den fazla etkinlik gerçekleştirmek üzere bilim meraklılarına kapılarını açıyor.

Deneyler, atölyeler, teknoloji gösterileri, hava şovları ve daha fazlasının bilim meraklılarını beklediği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenecek 7. Kayseri Bilim Festivali 17, 18 ve 19 Ekim 2025 tarihlerinde Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

300 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen bu büyük bilim şölenine, anasınıfları, ilköğretim, ortaöğretim, liseler ve üniversite öğrencileri ile hem il içi hem çevre illerden katılımcıların ilgisinin yoğun olması bekleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı dahilinde düzenlenecek 7. Kayseri Bilim Festivali, Kayseri Bilim Merkezi ev sahipliğinde bilim severlerle buluşacak. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festivalde bu yıl da dopdolu bir program planlandı. Katılımcılar; astronomiden biyolojiye, kimyadan mühendisliğe, yapay zekâdan robotik teknolojilerine kadar birçok alanda atölye çalışmaları, gösteri deneyleri, sergiler, bilimsel söyleşiler ve eğlenceli bilim etkinlikleri ile bilimi yakından keşfetme imkânı bulacak.

Festivalde Bilim ve Teknoloji Atölyeleri, Etkileşimli Deney Düzenekleri, Robotik ve Kodlama Uygulamaları, İnsansız Hava Araçları, VR, AR ve MR Gösterileri, Bilim Söyleşileri ve Sahne Gösterileri ile Uzay ve Yenilenebilir Enerji Temalı Sergiler yer alacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Alanya Teknokent’in yol haritası görüşüldü

16:27 - Teknoloji

Kamudan toplanan hurdalar MKE tesislerinde silah ve mühimmata dönüştürülüyor

16:01 - Teknoloji

ASELSAN’dan modern muharebe sahasında ‘AESA’ radar projesi

12:27 - Teknoloji

İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi törenle hizmete açıldı

19:08 - Teknoloji

Uşak Üniversitesi Siber Zeka Topluluğu MTKB üyeliğine kabul edildi

15:55 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Menteşe’de sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

15:41 - İnsan

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş