?>

Büyükşehir zabıtasından ’Dumansız plaj’ uygulaması denetimi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT PLAJLARDA BAŞLATILAN ‘DUMANSIZ PLAJ’ UYGULAMASIYLA VATANDAŞLARIN SAHİL ALANLARINDAN DAHA TEMİZ, SAĞLIKLI VE KONFORLU ŞEKİLDE YARARLANMASI HEDEFLENİYOR. BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, HAFTA SONUNDA PLAJDA VATANDAŞLARI YENİ UYGULAMA HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ.

Gündem - 2 saat önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunda milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde çevre ve halk sağlığını korumaya yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait plajlarda başlatılan ’Dumansız Plaj’ uygulamasıyla vatandaşların sahil alanlarından daha temiz, sağlıklı ve konforlu şekilde yararlanması hedefleniyor. Büyükşehir zabıtası, hafta sonunda plajda vatandaşları yeni uygulama hakkında bilgilendirdi. Yapılan tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan vatandaşlara ise cezai işlem uygulanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi" hedefleri kapsamında sorumluluk alanında bulunan plajlarda hayata geçirilen dumansız plaj uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla bilgilendirme ve denetim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Sahiller Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, özellikle sigara izmaritlerinin neden olduğu çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve vatandaşların temiz hava hakkının korunması amaçlanıyor. Ekipler sahil ziyaretçilerine kuralları hatırlatırken, uygulamanın kalıcı hale gelmesi için farkındalık çalışmalarına da devam ediyor. Büyükşehir zabıtası, hafta sonunda plajda vatandaşları yeni uygulama hakkında bilgilendirdi. "Dumansız plaj uygulamasıyla daha temiz sahiller"

Turizm ve Sahiller Zabıta Şube Müdürlüğü’nde zabıta memuru olarak görev yapan Mustafa Çağrı Nefes, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların daha temiz, daha sağlıklı ve keyifli bir plaj deneyimi yaşaması için önemli bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Nefes, "Beach Park Varyant’ta ve Boğaçayı’nda bulunan EKDAĞ Plajları ile Liman Mahallesi’nde bulunan ANET plajımızda dumansız plaj alanları oluşturduk. Bu alanlarda sigara içmek tamamen yasaktır. Uygulamamız kapsamında dumansız plaj bölgelerinde sigara içme yasağına uymayan vatandaşlarımıza, Antalya Valiliği Genelgesi ve Kabahatler Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır "dedi. Dumansız plajlar için sıkı denetim

Zabıta ekipleri olarak denetimlerin süreceğini belirten Nefes, "Dumansız plaj uygulamasının uygulandığı bu bölgelerde sürekli denetim yaparak yasağın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Amacımız, hem çevre kirliliğini önlemek, hem de özellikle çocuklarımız, yaşlılarımız ve ailelerimizin sigara dumanından etkilenmeden plajlarımızdan yararlanmasını sağlamaktır. Temiz bir Antalya ve temiz bir çevre için tüm vatandaşlarımızın bu uygulamaya uymasını önemle rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın da anlayışıyla ve desteğiyle bu güzel uygulamayı hep birlikte başarılı bir şekilde sürdüreceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

Selimiye Körfezine Hakim,Panoramik Deniz Manzaralı Özel Arazi

2026-06-15 13:00 - SARI SAYFALAR

MARMARİS SİTELERDE ADLİYE CİVARI SATILIK 3+1 DUBLEKS DAİRE

2026-06-15 12:54 - SARI SAYFALAR

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

Osmangazi’de türküler gönüllere işlendi

2026-06-15 13:34 - Magazin

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

İlgili Haberler

Abant Gölü’ne 100 bin endemik Abant alası bırakıldı

13:55 - Gündem

Alanya’da 3 ayda 572 litre atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı

13:53 - Gündem

Kırklareli’nde lavanta bahçeleri görsel şölen sunuyor: Bal arıları da nasibini alıyor

13:23 - Gündem

Taşkınların ardından artan haşerelere karşı mücadele başlatıldı

13:22 - Gündem

Meram’da konteyner temizlikleri hız kazandı

13:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Yağışlar göleti doldurdu, yayla yolu su altında kaldı

13:00 - Gündem

Uyuşturucu satıcısı 6 kişi tutuklandı

12:50 - Asayiş

Babalar ve çocuklar kamp ateşi etrafında sohbet etti

12:23 - İnsan

Özel harekat destekli operasyonda firarinin evine koçbaşıyla girildi

11:33 - Asayiş

Torun yaşındaki öğrencilerle aynı sıraları paylaştı, 62 yaşında mezun oldu

10:48 - İnsan