?>

Canikli gençler ecdadın izinde gitmeye devam ediyor

SAMSUN’UN CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI, 'CANİKLİ GENÇLER ECDADIN İZİNDE' PROJESİYLE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN TAMAMINI ÇANAKKALE İLE BULUŞTURMAYA DEVAM ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Eğitim - 8 saat önce

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ’Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesiyle 12. sınıf öğrencilerinin tamamını Çanakkale ile buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, milli ve manevi duyguları güçlü nesilleri yetiştirme hedefiyle yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdürdüklerini ifade etti. 3 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdikleri ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesi ile ilçedeki tüm 12. sınıf öğrencilerini Çanakkale’ye göndermeye devam ettiklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, proje çerçevesinde öğrencilerin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda rehberler eşliğinde incelemelerde ve ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Yıl boyunca milli ve manevi değerler temalı birçok proje, etkinlik ve programı uygulamayı sürdürdüklerini aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canikli gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale ile buluşturuyoruz" dedi.

Canikli gençleri Çanakkale’ye yolcu etmeyi sürdürdüklerini kaydeden ve 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın 26’ncı öğrenci kafilesini Canik’ten Çanakkale’ye yolcu ettiklerini belirten Başkan Sandıkçı, "Canikli gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’ye göndermeye devam ediyoruz. Canikli Gençler Ecdadın İzinde projemiz sadece bir gezi olmanın çok ötesinde gençlerimizin vatan kalbinin attığı, tarihin dönüm noktası olan Çanakkale’yi yerinde gördüğü, aziz şehitlerimizin manevi huzuruyla buluştuğu bir yolculuk. 3 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirmeye devam ettiğimiz Canikli Gençler Ecdadın İzinde projemizle ilçemizdeki 12. sınıf öğrencilerimizin tamamını şehitlerimizin manevi huzuruyla buluşturmaya devam ediyoruz. Projemiz çerçevesinde öğrencilerimizin kahraman ecdadımıza yazdıkları, Çanakkale ziyaretlerinde hissettikleri duygu ve düşünceleri aktardıkları mektupları derleyeceğiz. Canik’imizde milli ve manevi duyguları güçlü rol model nesiller yetiştirme gayesiyle çalışmaya, yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Çöken otelde işçiler 2 saat önce fark edip, çalışmayı sonlandırmış

2026-01-14 16:56 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

MARMARİS’İN HANGİ MAHALLELERİNDE ELEKTRİK KESİLECEK?

2026-01-16 13:05 - Marmaris

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

İlgili Haberler

Hitit Üniversitesi 2026 THE Asya Ödülleri’nde finalde

17:36 - Eğitim

Osmangazi Belediyesi’nden e-ticarette yol gösteren eğitim

17:23 - Eğitim

112 AÇM’den Büyükşehir Belediyesi’nde farkındalık çalışması

16:58 - Eğitim

Maker Atölyeleri Kartallı öğrencileri bilim ve teknolojiyle buluşturuyor

16:44 - Eğitim

Ağrı’da 12. sınıf öğrencilerine üniversite sınavı hazırlık kampı

16:41 - Eğitim

Günün Manşetleri

"Ses etmeyin" mesajı tutuklattı

16:48 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Shaquille O’Neal ile basketbol oynadı

16:34 - Siyaset

Ölü domuzu aracın arkasında taşıdılar

16:25 - Genel

2 ilçede hava sıcaklığı -23 olarak ölçüldü

15:53 - Gündem

Görev şehidi polis memuru Fatih Oral son yolculuğuna uğurlandı

15:51 - Genel