?>

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri Bahçelievler’de beyaz önlük giydi

BAHÇELİEVLER’DE CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ. TIP FAKÜLTESİNİN 428 ÖĞRENCİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYEREK HEKİMLİĞE İLK ADIMLARINI ATTI.

Genel - 7 ay önce

Bahçelievler’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi. Tıp fakültesinin 428 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı.

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Tıp fakültesinin birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin mesleki yolculuklarında önemli bir adımı simgeleyen törende, 428 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı. Programda ayrıca, 2025 YKS’de ilk 500’e girerek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni tercih eden öğrencilere Bahçelievler Belediyesi tarafından özel hediyeler takdim edildi. Törene Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Barış Demir, fakülte akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. "Bilimi rehber, vicdanı pusula edinin"

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Bir Cerrahpaşa mezunu olarak meslek ahlakının, vicdanın ve bilimin bu çatı altında nasıl yoğrulduğunu çok iyi biliyorum. Bugün giydiğiniz beyaz önlük, yalnızca bir mesleği değil; insanlığa karşı üstlenilen büyük bir sorumluluğu da simgelemektedir. Bahçelievler Belediyesi olarak mezunu olduğum Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin böylesine anlamlı bir törene ev sahipliği yapmasından onur duyuyoruz. Başta kıymetli hocalarımız olmak üzere sizleri bugünlere getiren ailelerinizi tebrik ediyor, meslek hayatınız boyunca bilimi rehber edinen, vicdanı pusula bilen hekimler olmanızı diliyorum" dedi.

Törende konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Köse, hekimlik mesleğinin taşıdığı etik sorumluluğa dikkat çekti: "Bugün sadece geleceğin doktorlarına beyaz önlüklerini giydirmekle kalmıyor; aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında Cerrahpaşa’yı ziyaret ettiği günün yıl dönümünü de kutluyoruz. Hem bu özel günü anıyor hem de Cerrahpaşa ailesine katılan yeni öğrencilerimizi onurlandırıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

55 YILLIK TERZİ ARMUTÇUOĞLU: “BU MESLEK SEVGİ VE EMEK İSTER’’

2025-12-11 15:11 - Marmaris

Marmaris, klip çekimlerinin yeni adresi oluyor

2025-12-09 13:43 - Magazin

CHP’li Öneş Derici’den Akyaka Orman Kampı için sert çıkış

2025-12-11 12:53 - ÇEVRE

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

2025-12-12 12:43 - Magazin

Petek Dinççöz’ün makyajsız hali göz doldurdu

2025-12-12 16:11 - Magazin

Kütahya’da ’Türk Halk Müziği Yetenek Sınavı’ düzenlendi

2025-12-15 09:32 - Magazin

Damadın arkadaşı düğün hediyesi olarak 100 bin liralık köpek hediye etti

2025-12-12 14:29 - Magazin

Bu kelimeyi herkes kullanıyordu... Artık Mehmet Çevik’ten izin alacaklar

2025-12-14 12:07 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

Bodrum Belediyesi’nden Örnek Geri Dönüşüm Çalışması

2025-12-09 15:21 - ÇEVRE

İlgili Haberler

İskenderun’da Uğur Aslan rüzgarı esti

00:31 - Genel

Köyceğiz’de aşure ikramına yoğun ilgi

23:56 - Genel

Vali Ömer Toraman Etili Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi

20:23 - Genel

Tekirdağ’da Cenaze Hizmetleri Kursu’na yoğun ilgi

18:03 - Genel

Kuşadası Kent Lokantası’nda 2 ayda 8 bin 852 kişiye yemek hizmeti

18:05 - Genel

Günün Manşetleri

İş arkadaşlarını bıçaklayan sanığa 18 yıl 4 ay hapis

16:40 - Asayiş

Ekipler dane kaybı ve yangın riskine karşı sahada

16:14 - Gündem

10 yıllık hobi nostalji dükkanına dönüştü

15:35 - İnsan

4 kişiyi silahla yaralayan zanlı yakalandı

14:43 - Asayiş

Bir yıllık turizm geliri 65 milyar dolara ulaştı

14:34 - Kültür Sanat