?>

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ekipleri projeye uygun olmayan yapıları yıkıyor

Adıyaman'da deprem sonrası inşa edilen yapılarda yapılan denetimlerde projeye uygun olmayanlar çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ekipleri tarafından yıkılıyor.

İnsan - 1 hafta önce

Adıyaman’da deprem sonrası inşa edilen yapılarda yapılan denetimlerde projeye uygun olmayanlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından yıkılıyor.

6 Şubat Depremlerinin büyük hasara neden olduğu Adıyaman’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin yeni yapılardaki denetimleri aralıksız sürüyor.

Asrın felaketinin ardından il, ilçe, belde ve köylerde konutların, işyerlerinin inşası sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin bu binalara yönelik denetimlerinde projeye uygun olmayanlar yıkılıyor.

Adıyaman’da 3 binanın projeye uygun olmaması nedeniyle yıkım başladı. Turgut Reis Mahallesinde zemin+4 kat olarak inşa edilen binada uygunsuzluk tespit edilince binanın yapımı durduruldu. Binanın zemin katı yapılırken inşaat yıkılmaya başlandı.

Konuyla ilgili konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, "İnşaat süreçleri devam ettiğinde bizim için özellikle depreme dayanıklı dirençli yapılar inşa etmek, projelerine, eklerine, yönetmenliklerine, imar mevzuatına göre uygun olduğunu her safa da denetlememiz gerek. Ekiplerimiz tarafından da yapılan denetimler sonucu imara aykırı, proje eklerine uygun olmayan yapılarla ilgili yıkımlar tespit edilmiştir. Ve arkamızda gördüğümüz yapının aykırılıkları nedeniyle yıkım işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bununla ilgili hassas olduğumuzu, taviz vermeyeceğimizi buradan belirtmek isterim. Projelerine uygulamayan, bazen kesitlerle ilgili sorun yaşadığımız, kolon ebatlarıyla ilgili sorun yaşadığımız durumlarda göz önünde bulundurulup, bunlarda tespit ediliyor. Bunlarda yaklaşık 2-3 tane binada tespit edildi. Bazen beton yerleştirmesiyle ilgili sorunlar yaşadığımızda oluyor. Bunlarda görüldüğünde hemen yıkım işlemleri ivedi bir şekilde vatandaşlara bildiriliyor. Akabinde de yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Jandarmadan 1 Mayıs’ta anlamlı hareket

21:22 - İnsan

İtfaiye ekipleri kuyuya düşen koyunu kurtardı

20:43 - İnsan

Kahramanmaraş’ın sevilen siması Mikail Toslak son yolculuğuna uğurlandı

18:03 - İnsan

Antalya’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

17:52 - İnsan

Cami bacasını temizlerken düşerek hayatını kaybeden imam son yolculuğuna uğurlandı

17:34 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş