?>

Cezaevine girmemek için sürekli çocuk doğuran kadın yeniden ceza aldı

HIRSIZLIK SUÇUNDAN TOPLAM 65 YIL 10 AY 10 GÜN HAPİS CEZASI BULUNAN VE CEZAEVİNE GİRMEMEK İÇİN SÜREKLİ ÇOCUK DOĞURAN 8 ÇOCUK ANNESİ SANİYE G., HIRSIZLIK SUÇUNDAN BU KEZ 3 YIL 9 AY 18 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.

Asayiş - 2 ay önce

Samsun’da hırsızlık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan ve 65 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası olmasına rağmen cezaevine girmemek için sürekli çocuk doğurduğu iddia edilen 8 çocuk annesi kadın, hırsızlık suçundan yargılandığı davada 3 yıl 9 ay 18 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir ikametten yaklaşık 20 bin TL nakit para çalınması üzerine Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan takip ve araştırmada hırsızlık olayını Saniye G. (31) ile 13 yaşındaki oğlu Ç.G.’nin gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan anne ve oğlunun işlemleri emniyette tamamlandı.

Yapılan incelemede Saniye G.’nin evden hırsızlık suçundan 60 ayrı suç kaydı bulunduğu, hakkında kesinleşmiş 65 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası olduğu öğrenildi. 8 çocuk annesi olduğu belirtilen kadının, en küçük çocuğunun 6 aylık olması nedeniyle cezasının infazının ertelendiği, en büyük çocuğunun ise 13 yaşında olduğu ifade edildi. Şüphelinin cezaevine girmemek amacıyla sık sık çocuk doğurduğu ileri sürüldü.

Polisteki işlemlerinin ardından 13 Mart 2026 tarihinde Samsun Adliyesi’ne sevk edilen Saniye G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Saniye G., hakkında Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davada hakim, Saniye G.’yi hırsızlık suçundan 2 yıl 9 ay 18 gün, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırarak toplamda 3 yıl 9 ay 18 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Öte yandan, Saniye G.’yi tutuklayan Samsun 2. Sulh Ceza Hakimi’nin, şüphelinin ceza infazından kaçmak amacıyla mevcut yasal düzenlemelerden faydalanmak için çok sayıda çocuk dünyaya getirdiğine dikkat çekerek konuyu Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne taşıdığı öğrenildi. Hakimin, Türk Ceza Kanunu’ndaki bazı düzenlemelere benzer şekilde bu haktan yararlanmanın belirli bir sayıyla sınırlandırılması yönünde öneride bulunduğu belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

Marmaris’te İtalyan "Fusion" esintisi

2026-05-12 15:29 - Magazin

Marmaris Tepe Mahallesi’nde "Hurda Motor" Çilesi

2026-05-09 14:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Cilo Dağı’nın zirvesinde hayatını kaybeden Bursalı dağcı son yolculuğuna uğurlandı

14:36 - Asayiş

Çatalca’da kimya üzerine faaliyet gösteren fabrika alev alev yanıyor

14:40 - Asayiş

Burdur’da kalp krizi geçiren genç evinde ölü bulundu

14:29 - Asayiş

Kuyuya düşen kadın hayatını kaybetti

14:24 - Asayiş

Çatalca’da bulunan bir iş yerinde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

14:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi

Ankara'da Dehşet Kadının Dükkanını ve Aracını Yaktı

13:39 - Asayiş

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş