?>

CHP Genel Başkanı Özel: "Silah susacaksa adres Meclistir dedik"

Chp genel başkanı özgür özel tokat’taki mitingde erken seçim talebini yineleyerek iktidarın dış politika hamlelerini hedef aldı.

Siyaset - 4 saat önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tokat’taki mitingde, "Silah susacaksa, kan duracaksa, şehit aileleri, gaziler rıza gösterecekse, terör bitecekse, teröre giden para bu millete gelecekse o zaman adres Meclistir dedik. Mecliste kurulan komisyonda birileri bize olmayın diyorlar. Kimse CHP’nin içinde olduğu komisyondan korkmasın, CHP’nin olmadığı yerden korkun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tokat’ta düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuştu. Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan antlaşmaya değinen Özel, "Azerbaycan için iyi bir şey varsa, onlar memnunsa biz memnunuz. Eğer barış oluyorsa dünyanın herhangi bir yerinde barıştan yana olduk. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki anlaşmadan elbette memnuniyet duyacağız. Ama oradaki anlaşma Zengezur Koridoru üzerinden Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan ve Türkiye açısından büyük bir stratejik üstünlük, yumuşak güç performansı oluşturacak bir meseleyken masaya Trump’ın oturması, Ermenistan’la Azerbaycan üzerinden 99 yıllık Amerikan çıkarına anlaşma yapılıp, Türkiye’nin seyirci kalması kabul edilemez. Erdoğan’ın, TikTokçu Hakan’ın dış politikadaki fiyaskolarından bu millet bıkmıştır. Türkiye bıkmıştır" dedi. "Erken seçim istiyoruz"

Tokat’tan erken seçim çağrısında bulunan Özel, "Artık Erdoğan için geri sayım başlamıştır. Kendisine Tokat’tan sesleniyoruz. Daha fazla kaçamazsın. Emekli tabuta girdim diyor. Görmezden gelemezsin. Tokat senden bıkmış. Daha fazla kaçamazsın. Erken seçim istiyoruz. Seçim sandığını istiyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a da sert eleştirilerde bulunan Özel, "TikTokçu Hakan, ülkenin dış politikada çıkarlarını savunmak yerine, örneğin Kuzey Kıbrıs’ın yerine Türk cumhuriyetlerinin Güney Kıbrıs’ı tanımasına bile engel olamamıştır. TikTokçu Hakan Trump’tan korkmakta, Netanyahu’ya karşı sessiz kalmakta ama Erdoğan sonrası için hayal kurmaktadır. Buradan TikTokçu Hakan’a sesleniyorum. Erdoğan’dan sonra sen yoksun, millet var, milletin iktidarı var" şeklinde konuştu. "Silah susacaksa adres Meclistir dedik"

Özel, "Silah susacaksa, kan duracaksa, şehit aileleri, gaziler rıza gösterecekse, terör bitecekse, teröre giden para bu millete gelecekse o zaman adres Meclistir dedik. Mecliste kurulan komisyonda birileri bize olmayın diyorlar. Kimse CHP’nin içinde olduğu komisyondan korkmasın, CHP’nin olmadığı yerden korkun" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

BODRUM'DAKİ CİNAYETİN ZANLISINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

2025-08-08 11:21 - Asayiş

Marmaris'in Gururu Can Karadinç

2025-08-07 16:50 - Marmaris

MARMARİS'TE FRENİ BOŞALAN KAMYON KAZA YAPTI

2025-08-08 10:25 - Asayiş

MARMARİS AÇIKLARINDA 20 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

2025-08-06 11:08 - Asayiş

NAİM SIDRA, 18 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

2025-08-06 11:30 - Asayiş

İlgili Haberler

BM Güvenlik Konseyi Gazze için acil toplandı

22:34 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: "Hedefimiz, bölgemizdeki çatışmaların biran önce durması"

21:07 - Siyaset

Netanyahu: "Savaşın uzaması rehinelerin çoğunun açlıktan ölmesi anlamına gelir"

20:58 - Siyaset

İletişim Başkanlığı’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel video

20:31 - Siyaset

Siirt Valisi Kızılkaya mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geliyor

19:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mermer Bloğun Altında Kalan Mühendis Can Verdi

16:39 - Asayiş

Tartıştığı işçiyi vuran amir tutuklandı

16:27 - Asayiş

101 yaşındaki Hatice Kübra Nine’nin imrendren ölümü

16:16 - İnsan

Aile İçi Tartışma silahlı kavgaya döndü

14:52 - Asayiş

Sıcaklar bunalttı, hayvanlar suya girerek serinledi

14:51 - Asayiş