CHP MARMARİS’TEN ERDOĞAN’A SERT TEPKİ

Gündem - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine "Bunlar çürük, bunlar sürtük" demesi büyük tepki çekti. CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine hem de Kılıçdaroğlu’na cezaevi imasında bulunan Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Balcı, “Erdoğan’ın bu sözlerini Türk halkı vicdanlarında değerlendirecektir. Bu sözlerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanını kınıyorum. Erdoğan’ın amacını biliyoruz. Asıl derdimiz geçim sıkıntısı. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp sokaktaki vatandaşın bile ağzını almayacağı ifadelerle halkına saldırıyor. Hiç bir vatandaşımıza hiçbir Genel Başkanı tehdit ettirmeyiz, tehditlerden korkmayız. Bu vatandaşa ihanet eden tehdit eden hak o cebindeki parasını çalan herkes her ya da geç bunun hesabını adalet önünde verecekler, en fazla 375 gün sonra hesabını vereceklerdir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gezi olaylarını hatırlatarak, “9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkıyalar, bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri birçok kesimin tepkisine neden oldu. Erdoğan’ın açıklamaları ve Kılıçdaroğlu’nu cezaevi imasında bulan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleri üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı ve partililer basın toplantısı düzenledi. CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Zekican Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine yönelik sarf ettiği sözleri eleştirdi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Balcı, “2013 yılında başlayan gezi direnişinin dokuzuncu yıldönümü bu vesileyle de yine Gezi Parkı direnişinin 9’uncu yılını ben büyük bir coşkuyla esasında kutlamak istiyorum. Çünkü ülke tarihimizin demokrasi tarihimizin en önemli olaylarından birisidir gezi onurumuzdur. O olaylarda hayatını kaybedenlere yaralanan hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananları buradan geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletiyorum çünkü ciddi yaralanmalar sakatlıklar olmuştu onlara da yine buradan acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

Erdoğan’ın grup toplantısındaki açıklamalarını hatırlatan Zekican Balcı, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Grup konuşmasında, maalesef benim ağzımı almaktan imtina edeceğim söylemek istemeyeceğim hepimizin bu salondakilerin belki de söylemek istemeyeceği sözcükleri kullandı. Neler dedi sayın cumhurbaşkanı, zavallı, yalancı, omurgasız, proje aparat, terör sevici, kifayetsiz, muhteris, provokatör, çürük, sürtük, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanının bir parti genel başkanının kullanmış olduğu ifadeler, bunlar Gezi Parkı direnişinde yer alan insanlar için kadınlar için kullanmış olduğu sözcükler bunlar bunları Tabii ki Türk milleti, Türk halkı vicdanlarında değerlendirecektir” dedi.

CUMHURBAŞKANINI KINIYORUM

Erdoğan’ı kınayan Balcı, “Ben bunu bu sözlerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanını kınıyorum, çünkü o Gezi Parkı direnişinde destek verenlerden bizim de annelerimiz, bizim de kız kardeşlerimiz bizim de eşlerimiz vardı. Ben bu sürtük kelimesini kabul etmiyorum. Türk milletine Türk kadınlarına hiç kimse sürdük diyemez, bu sözünden dolayı Sayın Cumhurbaşkanının kınadığı mı buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

ASIL DERDİMİZ GEÇİM SIKINTISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl amacının farkında olduklarını belirten Balcı sözlerine şöyle devam etti: “Bir Diğer husus yine işte camilerde bira içtiler. İşte benim başörtülü bacıma saldırdılar. Biz 9 yıldır o fotoğrafları o videoları bekliyoruz ama hala çıkmadı maalesef ama bunu da sebebini biliyoruz aslında. Sayın Cumhurbaşkanı bunu neden yaptı biliyor musunuz; Çünkü biz bugün güne 1 Haziran 2022 gününe elektriği yüzde 20 zam doğalgaza yüzde 30 zam, mazota 1 lira 49 kuruş zam ve benzine 1 lira 22 kuruş zamla uyandık.

Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanının bu ifadelerini neden kullandığı asıl amacının ne olduğunu artık biz ezberledik hepimiz yani. 10 yaşındaki çocukta biliyor 80 yaşındaki vatandaşımız da biliyor ve hepimiz biliyoruz ama yine de artık umursamıyoruz diyemiyoruz söylenen her söz vicdanlarımızı yaralıyor. Asıl derdimiz geçim sıkıntısı. Maalesef asıl konuşmamız gereken evine ekmek götüremeyen insan çocuğuna bir mama süt alamayan insan olması gerekirken bunları konuşup bunların çözümlerini görüşü olmamız gerekirken bir ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp sokaktaki vatandaşın bile ağzını almayacağı ifadelerle halkına saldırıyor. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum”

HİÇ BİR VATANDAŞIMIZA HİÇBİR GENEL BAŞKANI TEHDİT ETTİRMEYİZ

Balcı, basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini de eleştirdi. Balcı, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, hak hukuk adalet mücadelesinde, en önde yer alan bütün dünyaya örnek olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu cezaevine göndermekle tehdit etti. Alıştılar tehditlere ama bilmiyorlar ki, Cumhuriyet Halk Partisi onların partileri gibi, avukat bürolarında dilekçelerle kurulan bir parti değil. Kuvayi Milliye ruhuyla Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuş bir parti. Biz hiçbir tehdide hiçbir hakaretle boyun eğecek insanlar değiliz, biz milyonlarız biz Türkiye’yiz. Genel Başkanımıza ya da herhangi bir Cumhuriyet Halk Partiliye ya da herhangi bir vatandaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi olsun olmasın başka partilerden olsun olmasın bu AK Parti’liler için de geçerlidir, hiç bir vatandaşımıza hiçbir Genel Başkanı tehdit ettirmeyiz, tehditlerden korkmayız. Buradan da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Genel Başkanımıza yapmış olduk bu tehditten dolayı kınıyorum”

ER YA DA GEÇ HESAP VERECEKLER

Hukuksuzlukların hesabının verileceğini aktaran Balcı, “İdari işlemlerin, hukuksuzlukların, yolsuzlukların hepsinin hesabını ister bürokrat olsun ister siyasi olsun, gerçek adalet önünde ama siyasetinin güdümünde olan hakimler ve savcılar nezdinde değil, gerçek Cumhuriyet savcılarının ve gerçek hâkimlerin önünde bu ülkeye ihanet eden bu vatandaşa ihanet eden tehdit eden hak o cebindeki parasını çalan herkes her ya da geç bunun hesabını adalet önünde verecekler, en fazla 375 gün sonra hesabını vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

ATAKAN IŞIK

Haftanın Öne Çıkanları

Muğlada sağlık turizmi yatırımları arttı

2022-05-30 12:00 - Sağlık

Uzmanlar ‘uyuz hastalığına karşı vatandaşları uyardı

2022-06-02 10:00 - Sağlık

Geriatri ve Jeotermal Kaynaklar sempozyumu başladı

2022-05-27 13:30 - Sağlık

Ortacada bisiklet turu düzenlendi

2022-05-28 15:00 - Sağlık

Dünya süt gününde süt içtiler

2022-06-01 12:00 - Sağlık

Areenada Canbay ve Walkerdan konser

2022-05-28 11:30 - Magazin

Kemal Doğulu: “Rüküş giyen kadınlara bile şık demek zorunda kalıyorum”

2022-05-27 13:30 - Magazin

Bronz teniyle sahilin yıldızı oldu

2022-06-01 14:00 - Magazin

Özge Özpirinçci basın mensuplarına sitem etti

2022-06-01 14:00 - Magazin

Marmariste eğlence hız kesmeden devam ediyor

2022-05-27 12:30 - Magazin

İlgili Haberler

Maviye boyanan madenci heykelinin boyaları söküldü

06:18 - Gündem

Başkan Bozbey: "Hamitler’i yeşil bir görüntüye kavuşturacağız”

22:40 - Gündem

Gölete düşerek telef olan inek, 4 saat süren çalışmayla sudan çıkarıldı

21:47 - Gündem

Asar deresi çevresinde yol düzenlemeleri

19:02 - Gündem

Ünye tarihine ışık tutuldu

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı

08:41 - Asayiş

Yalova Altınova’da samanlık yangını

08:07 - Asayiş

Ters yönde giden otomobil ile ticari taksi çarpışarak alev alev yandı: 2 yaralı

06:28 - Asayiş

Şarj aletinden çıkan yangın evi küle çevirdi

06:04 - Asayiş

Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu

01:44 - Asayiş