?>

Çölyak hastalarına özel gıda kolisi desteği

KAĞITHANE BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARININ GÜNLÜK YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK AMACIYLA GLÜTENSİZ GIDA KOLİSİ DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR. İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE İKAMET EDEN ÇÖLYAK HASTALARINA YÖNELİK HAZIRLANAN GIDA KOLİLERİ BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN VATANDAŞLARIN EVLERİNE ULAŞTIRILIYOR.

Genel - 4 hafta önce

Kağıthane Belediyesi, çölyak hastalarının günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla glütensiz gıda kolisi desteğini sürdürüyor. İlçe sınırları içerisinde ikamet eden çölyak hastalarına yönelik hazırlanan gıda kolileri belediye ekipleri tarafından vatandaşların evlerine ulaştırılıyor. Üç ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilen çalışma kapsamında yaklaşık 200’e yakın glütensiz gıda kolisi ailelere teslim ediliyor.

Özel beslenme gerektiren çölyak hastalarının ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla hazırlanan kolilerde, glütensiz ürünlerden oluşan çeşitli temel gıda malzemeleri yer alıyor. Düzenli olarak sürdürülen destek kapsamında vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Çölyak hastalığı; buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine karşı vücudun verdiği reaksiyon sonucu ortaya çıkıyor. İnce bağırsaklarda oluşan hassasiyet nedeniyle besin emilimini olumsuz etkileyen hastalık; halsizlik, kansızlık, iştahsızlık ve sindirim sorunları gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından hazırlanan glütensiz gıda kolilerinin içerisinde; 3 paket un, köftelik bulgur, mısır nişastası, kakaolu fındık ezmesi, pirinç unu, arpa şehriye, mısır irmiği, tahinli kurabiye, susamlı çubuk, 3 paket makarna, karabuğday unu, kakaolu puding, 2 paket tane karabuğday ve mısır gevreği gibi glütensiz ürünler bulunuyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kocaeli ile Sivas kardeş şehir oldu

14:45 - Genel

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Polisimiz ve jandarmamız sahada daha görünür, daha fazla sahada olacaktır"

14:33 - Genel

Kağıthane’de ‘Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor’ programı

14:15 - Genel

OKUL SERVİS ARAÇLARINDA YAŞ SINIRI UZATILDI

14:18 - Genel

Sinop’ta askeri sevkiyat anları kamerada: Özgür Özel’in "balıklar ürküyor" sözlerine ironik gönderme

13:59 - Genel

Günün Manşetleri

Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Finali başladı

12:53 - Eğitim

18 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, jandarma yakaladı

12:33 - Asayiş

Düğün konvoyundan açılan ateş 4 yaşındaki çocuğu yaraladı

12:15 - Asayiş

Uydu takip cihazı takılan 3 yeşil deniz kaplumbağası denize bırakıldı

10:03 - Gündem

Karnından 40 kilogram kitle çıkarıldı

09:51 - İnsan