?>

Çorum’da hayvanlar için doğal yaşam alanları ihale aşamasında

çorum ili sahipsiz hayvanları koruma birliği tarafından oluşturulacak olan hayvan bakımevleri ve doğal yaşam alanlarının projelendirme ve ihale aşamasına geldiği açıklandı.

Gündem - 1 yıl önce

Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği tarafından oluşturulacak olan hayvan bakımevleri ve doğal yaşam alanlarının projelendirme ve ihale aşamasına geldiği açıklandı.

Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında birlik başkanlığı seçimi, 2025 yılı yatırım ve çalışma planı ile 2025 yılı bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Olağan genel kurulda, birlik başkanlığına Vali Ali Çalgan seçildi. TBMM’de kabul edilen son yasal düzenlemelerin çok öncesinde Çorum’da Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulmuş olmasının ileri görüşlüğün bir ifadesi olduğunu dile getiren Vali Çalgan, Çorum genelinde 4 yerde yapılacak olan doğal yaşam alanlarının da bir an önce projelendirilip yapımının tamamlanacağını belirtti.

Meclis toplantısında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliklerdeki bazı önemli hususlar da ele alındı. Buna göre, 5199 sayılı Kanun’da 30.07.2024 tarihinde gerçekleştirilen değişiklikle sahipsiz hayvanların öncelikle hayvan bakımevlerine alınmasının hüküm altına alındığı, ardından ilgili Kanun değişikliği kapsamında çıkarılan Hayvanların Korunması Hakkında Uygulama Yönetmeliği ile de hayvan barınaklarının ve doğal yaşam alanlarının taşıması gereken temel ve asgari niteliklerin belirlendiği vurgulandı.

Çorum İl Özel İdaresi’nde Genel Sekreter Yardımcısı ve Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Müdürü Necat Yazıcı, Çorum Merkez, Osmancık, Sungurlu ve İskilip ilçeleri olmak üzere yerde Belediyelere tahsis edilen taşınmazlar üzerinde yapılması planlanan hayvan barınağı ve doğal yaşam alanlarının mevzuatın belirlediği kriterler doğrultusunda Ocak 2025’te projelendirilmesi ve ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Yazıcı, bu alanlarda sahipsiz sokak hayvanlarının barınması, rehabilitasyonu, aşı işlemleri, kısırlaştırılması gibi çalışmaların yapılacağını ifade etti. Yazıcı birlik faaliyetleri kapsamında il genelinde bu güne kadar 6 bin 973 kısırlaştırma ve aşı işleminin gerçekleştirdiklerini açıkladı. Birlik Müdürü Yazıcı, “Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin 31 Ekim 2022 tarihli ve 31999 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile kurulduğunu ve İlimizdeki tüm il, ilçe ve Belde Belediyeleri ile İl Özel İdaresi, birliğin kurucu üyeleridir.

Birliğimizce bugüne kadar yapılan çalışmalarla, ülke genelinde ciddi bir probleme dönüşen sahipsiz sokak hayvanları sorununu hem insan sağlığını hem de hayvan haklarını bir arada gözeten bütüncül bir yaklaşımla çözme gayreti içersindeyiz. Bu sorun mahiyeti itibariyle yalnızca kamu tedbirleri ile çözülemeyeceğinden toplumun tüm kesimlerinin sağduyu çerçevesinde bu çalışmalarda sorumluluk üstlenmesi büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Sultangazili çocuklar Yerli Malı Haftası’nı kutladı

2024-12-13 19:54 - Genel

İlgili Haberler

Kütahya’da dondurucu soğuklar göleti tamamen buzla kapladı

13:07 - Gündem

Samsun’da karla mücadele: 575 mahalle yolu ulaşıma açıldı

13:12 - Gündem

Ordu’da karla mücadele: Kardan kapanan 510 mahalle yolu ulaşıma açıldı

13:06 - Gündem

Milletvekili Ergun‘’ makarnaya mahkûm edilen millet’’

12:50 - Gündem

Bayburt’ta buzlu yollara tuz seriliyor

12:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan