?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Niyet Beyanı ile bölgede kalıcı barış için önemli bir adım atılmıştır"

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, "CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, GAZZE’DEKİ ATEŞKESİN ARDINDAN DÜZENLENEN "BARIŞ İÇİN ŞARM EL-ŞEYH ZİRVESİ"NE KATILARAK LİDERLERLE İSTİŞARELERDE BULUNMUŞ, NİYET BEYANINA İMZA ATMIŞTIR. İMZALANAN NİYET BEYANI İLE BÖLGEDE KALICI BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILMIŞTIR" DEDİ

Siyaset - 2 saat önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’deki ateşkesin ardından düzenlenen ’Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi’ne katılarak liderlerle istişarelerde bulunmuş, Niyet Beyanı’na imza atmıştır. İmzalanan Niyet Beyanı ile bölgede kalıcı barış için önemli bir adım atılmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’deki ateşkesin ardından düzenlenen ’Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi’ne katılarak liderlerle istişarelerde bulunmuş, Niyet Beyanı’na imza atmıştır. İmzalanan Niyet Beyanı ile bölgede kalıcı barış için önemli bir adım atılmıştır" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Filistin davasında aktif rol oynamaya devam edeceğine dikkati çeken Yılmaz, "Bu tarihi zirve, ABD Başkanı Trump’ın çabalarının yanı sıra bölgesel sahiplenme ve insanlığın yükselen tepkisi sonucu gerçekleşmiştir. Gazze halkı tüm zorluklara rağmen onurunu ve iradesini korumuş, vatanını terk etmemiştir. Türkiye, tüm imkanları ve Cumhurbaşkanımızın lider diplomasisiyle bundan sonraki süreçte de Filistin davasında aktif rol üstlenmeye devam edecektir" dedi.

Anlaşmanın kalıcı barışa sebep olmasını temenni eden Yılmaz, "Sağlanan anlaşmanın ateşkesin sürekliliğine, insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasına, Gazze‘nin Filistin halkının beklentilerine uygun yeniden imarına vesile olmasını ve kalıcı barış için iki devletli çözümün yolunu açmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Mısır’daki Barış Zirvesi sona erdi

22:45 - Siyaset

İletişim Başkanı Duran: "Cumhurbaşkanımız Erdoğan uluslararası arenadaki liderliğini bir kez daha gösterdi"

21:36 - Siyaset

İBB Meclisi’nde Gazze’nin kardeş şehir olması için önerge gündeme eklendi

20:58 - Siyaset

Türkiye, ABD, Mısır ve Katar Gazze için "Niyet Belgesi" imzaladı

20:34 - Siyaset

Seçer: "4 katlı kavşak yapacağız"

20:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan