?>

Cumhurbaşkanının Avukatından Suikast Davasıyla İlgili Açıklama

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a suikast planlayan askerlerin yargılandığı davayla ilgili konuşan Erdoğan’ın Avukatı Hüseyin Aydın, “Sanıkların o geceki eylemlerini dikkatle değerlendirdiğimizde burada alıkoyma iradesinin Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmaya yönelik bir suikast iradesinin olduğu konusunda bizim hiçbir tereddütümüz bulunmamaktadır” dedi.

Genel - 8 yıl önce

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişi sırasında, darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde suikast planlamasına ilişkin dava Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Davaya 47 sanıktan tutuklu 44 sanık katılırken, duruşma kimlik tespitleri ve iddianamenin okunması ile devam etti. Davanın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine alınması talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yönelik davada, Erdoğan’ı iki avukatın temsil ettiği öğrenildi.

Erdoğan’ın dahil olduğu tek dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dahil olduğu tek dava hakkında bilgi veren Avukat Hüseyin Aydın, davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi. Aydın, delillere bakıldığında Cumhurbaşkanına bir suikasttan tereddüt olmadığını ifade ederek, “Şimdi bu dava aynı zamanda bir darbe davası. Sanıklar sadece Cumhurbaşkanımıza suikasttan değil, darbeye teşebbüsten dolayı da yargılanıyorlar; ancak darbe kapsamında Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik doğrudan eylemler bu dava kapsamında işlenmiş durumda. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına suikast suçlaması sadece bu davada olacak. Biz Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik doğrudan doğruya bir eylem olması hasebiyle, zaten savcılık aşamasında şikayetçi olmuştuk. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın sadece alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde; ancak biz dosyayı incelediğimizde dosyadaki delilleri baktığımıza sanıkların o geceki eylemlerini dikkatle değerlendirdiğimizde burada alıkoyma iradesinin Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmaya yönelik bir suikast iradesinin olduğu konusunda bizim hiçbir tereddütümüz bulunmamaktadır” dedi.

Aydın, şöyle devam etti:

“Şimdi davanın en kısa sürede sonuçlandırılması için mahkemenin en kısa sürede kesintisiz olarak devam etme iradesi var. Buna rağemen davanın ne kadar süreceğini tahmin edemiyoruz. Savunma stratejisinin ne olacağı savunmalarının ne kadar uzun süreceğini görmek lazım. Onları tabi şu aşamadan kestiremiyorum; ama en kısa sürede sonuçlanacağını ümit ediyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi

2017-02-18 20:30 - Spor

Çelik Konser Ortasında Balık İkramı Yaptı

2017-02-18 17:30 - Magazin

Özlem Tekinden, Seçmen Listesi Çağrısı

2017-02-18 21:30 - Magazin

Türk Ve Yunan Askerleri Karşı Karşıya Geldi

2017-02-17 15:30 - Genel

Fethiyede Şubat Ayında Deniz Keyfi

2017-02-19 17:30 - Genel

Dev Dalgalar Bodrumda Koyları Vurdu

2017-02-13 17:00 - Genel

Kahraman Polis Fetih Sekinin Amcası Vefat Etti

2017-02-17 19:00 - Genel

Kardak Kayalıklarındaki Gerilim Hat Safhaya Çıktı

2017-02-19 16:30 - Genel

Sevgililer Gününde “Tek Taşını Al, Kafana Çal” Eylemi

2017-02-14 21:00 - Genel

Kayıp Köpek İce 14 Gün Sonra Bulundu

2017-02-18 15:00 - Genel

İlgili Haberler

MÜSİAD Başkanı Akgül: "Sertifikasız ya da eksik montajlı yangın kapıları büyük risk"

17:25 - Genel

Sirkeci’de Nakba’nın 77. yıldönümü için eylem yapıldı

17:20 - Genel

İnsansız su altı sistemleri aracı EnFest’te sergileniyor

16:41 - Genel

Aydın’da burs alan çocuklara şenlikli sürpriz

16:33 - Genel

MARMARİS’TE TCG GÖKÇEADA HALKIN ZİYARETİNE AÇILIYOR

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem