?>

Türk Ve Yunan Askerleri Karşı Karşıya Geldi

Kardak kayalıklarında nöbet tutan Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri fırtınanın dinmesiyle birlikte bölgede nöbet tutmaya başladı. Kardak kayalıklarının etrafında nöbet tutan Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri bir anda karşı karşıya geldi.

Genel - 9 yıl önce

29 Ocak Pazar günü Kardak kayalıklarını ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ziyaretinin ardından 16 gündür Kardak kayalıklarında nöbet tutan Türk sahil güvenlik ekipleri, fırtına nedeniyle nöbetlerine ara vermişti. 4 gün süren fırtınanın dinmesiyle birlikte Türk sahil güvenlik ekipleri Kardak kayalıklarına gelerek devriye gezmeye başladı. Yunan sahil güvenlik ekipleri ise 6 gün aradan sonra bugün tekrar Türk karasularını ihlal etti. En son 9 Şubat Perşembe günü Türk karasularını ihlal eden Yunan askerlerini Türk sahil güvenlik ekipleri kovalamıştı. Bugün ise Kardak kayalıklarının 1 mil uzağında bekleyen Yunan sahil güvenlik ekipleri bir anda botlarla Türk karasularına girdi. Kayalıkların etrafında turlamaya başlamasıyla birlikte Türk askerleri Yunan askerleri kovalamaya başladı. 15 dakika boyunca kovalamaca devam ederken zaman zaman Türk ve Yunan askerleri karşı karşıya geldi. Yunan botlarını kovalamaya başlayan Türk sahil güvenlik ekipleri kayalıkların etrafında bot dalaşına girdi.

Yunan askerlerine "dur" ihtarı

Kovalamaca devam ederken Yunan sahil güvenlik ekipleri Türk askerlerini telsiz ile taciz etti. Kardak kayalıklarında kovalamaca devam ederken Yunan sahil güvenlik ekipleri telsizden anons geçerek “Yunan karasularındasınız” ifadelerini kullandı. Kardak kayalıklarının Yunanistan’a ait olduğunu ima etmeye çalışan Yunan askerlerine Türk askerlerinden tepki geldi. Yunan sahil güvenliğin geçtiği telsiz anonsunun ardından Türk sahil güvenlik ekipleri ise “Dur kaçma” diyerek anons geçti. Anonsların ardından bir müddet burun buruna gelen Yunan ve Türk askerleri yaklaşık 5 dakika daha bir birlerine misilleme yaptı. Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığından gelen 2’inci sahil güvenlik botunu gören Yunan askeri hızlı bir şekilde kayalıklardan uzaklaşarak gözlerden kayboldu.

Öte yandan, bir Türk savaş gemisi ise Çatal ada yakınlarında bekleyişini sürdürmeye devam etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:

2017-02-12 20:00 - Siyaset

Adalet Bakanı Bozdağ: “Abdden Somut Adımlar Bekliyoruz”

2017-02-12 16:00 - Siyaset

Mavi Turda Türkiye Cazibesini Koruyor

2017-02-10 16:30 - Ekonomi

Türk Ve Yunan Askerleri Karşı Karşıya Geldi

2017-02-17 15:30 - Genel

Dev Dalgalar Bodrumda Koyları Vurdu

2017-02-13 17:00 - Genel

Sevgililer Gününde “Tek Taşını Al, Kafana Çal” Eylemi

2017-02-14 21:00 - Genel

4 Bin Yıllık Zanaat Kuyumculuğu Öğreniyorlar

2017-02-16 10:00 - Genel

Kardak Kayalıklarındaki Sessizlik Devam Ediyor

2017-02-16 15:00 - Genel

Sahil Güvenlik Ekipleri Fırtınanın Dinmesini Bekliyor

2017-02-13 18:00 - Genel

Bodrumda Denizden 150 Kilo Çöp Çıktı

2017-02-16 14:00 - Genel

İlgili Haberler

Kayseri 112 Acil Çağrı Merkezi 2025’te 1 milyon 500 bin çağrıyı cevapladı

22:52 - Genel

Hızar’dan stratejik çağrı: "Avrupalı Türkler ve Göçmenler Bakanlığı kurulmalı"

22:50 - Genel

Ağrı Dağı eteklerinde görev yapan Mehmetçik yeni yıla vatan nöbetinde girdi

22:35 - Genel

Karabiga’da Mekke’nin Fethi Gecesi coşkusu

22:16 - Genel

İstanbul Valisi Gül: "Hemşehrilerimizin huzur içinde yeni yıla girmesi için bütün tedbirleri aldık"

21:44 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan