?>

DAGC Bilirdönmez’i andı

DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU, DAGC ESKİ BAŞKANLARINDAN DUAYEN GAZETECİ DEMİR BİLİRDÖNMEZ’İ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANDI.

İnsan - 4 ay önce

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, DAGC eski başkanlarından duayen gazeteci Demir Bilirdönmez’i ölüm yıldönümünde mezarı başında andı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Durdemir Bilirdönmez, ölüm yıldönümünde anıldı.

Asri Mezarlıktaki medfun bulunan Durdemir Bilirdönmez’in kabri başında bir araya gelen Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı İrfan Tarakçıoğlu, DAGC Yönetim Kurulu üyeleri Soner İstanbullu, Nihat Kılıçoğulları, Mesut Gülrek, Orhan Bozkurt, DHA Bölge Müdürü Salih Tekin, DHA muhabiri Oktay Polat ile İHA muhabiri Mehmet Emin Kızılca, Bilirdönmez’i andı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Fatiha okuyan gazeteciler, Bilirdönmez’in oğlu Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı Basın Danışmanı Selçuk Bilirdönmez’e başsağlığı dileklerini sundu.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Ayhan Türkez, Bilirdönmez’in Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin bu günlere gelmesinde önemli katkıları bulunduğunu söyledi.

‘Camiamızın Ağabeyi’ Durdemir Bilirdönmez’in, 23 Ocak 2011 tarihinde aramızdan ayrıldığını hatırlatan Türkez, "Mesleki çalışmalarını hayata veda ettiği güne kadar sürdüren Başkanımız, geçen yarım asırda yerel gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, yaygın basın ve ajanslarda bölge temsilciliği ve bölge müdürlüğü, DAGC kuruculuğu ve iki dönem de cemiyetimizin başkanlığını yaptı. Erzurum Basını çalışanları olarak bizler, mesleğin duayeni Durdemir Bilirdönmez’den çok şeyler öğrendik. Hem mesleğin hem de insanlık ahlak ve öğretileriyle birçoğumuzun üzerindeki emeklerini göz ardı edemeyiz, nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Hayatı boyunca çevresiyle ve Erzurum dışındaki basın camiasıyla da çok iyi ilişkiler kuran, Bilirdönmez’in, Erzurum Basın camiasının akil ve arif adamı olduğu kaydeden Türkez, şunları söyledi: "Bugün, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak, yalnızca eski başkanımızı değil, önemli bir duayenimizin eksikliğini hissediyoruz. Onun gazeteci kimliğinin yanı sıra beyefendi kişiliğini minnetle hatırlayacağız. Ölüm yıldönümünde kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun.’’

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

16:33 - İnsan

aldıkları eğitimin ardından yaptıkları el emeği ürünler görücüye çıktı

16:32 - İnsan

Adıyaman’da tarihi Ulu Camii ve Kap Camii çalışmaları devam ediyor

16:25 - İnsan

Düzce’de şehit ailesini duygulandıran salon açılışı

15:59 - İnsan

Televizyonda gördü, hayatı değişti: Erzurumlu Hikmet Gündüz’ün yarım asırlık Orhan Gencebay sevdası

15:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem