?>

Danıştay Başkanı Yiğit, İdare Hukuku Sempozyumu’nda konuştu

Balıkesir üniversitesi tarafından düzenlenen 'idare hukukunda tarım faaliyeti ve doğal çevrenin korunması' teması ile düzenlenen '5. ?dare hukuku ve idari yargı uluslararası sempozyumu' gerçekleştirildi. Danıştay başkanı zeki yiğit, sempozyumda bir konuşma yaparak, "sürdürülebilir tarım ve doğal çevrenin korunması için devletler tarafından uluslararası anlaşmalara taraf olunmakta ve ulusal mevzuatların da onlara uygun hukuki düzenlemeler yapılmaktadır" dedi.

Siyaset - 2 hafta önce

Balıkesir Üniversitesi tarafından, ’İdare Hukukunda Tarım Faaliyeti ve Doğal Çevrenin Korunması’ teması ile düzenlenen ’5. İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, sempozyumda bir konuşma yaparak, "Sürdürülebilir tarım ve doğal çevrenin korunması için devletler tarafından uluslararası anlaşmalara taraf olunmakta ve ulusal mevzuatların da onlara uygun hukuki düzenlemeler yapılmaktadır" dedi.

Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde "İdare Hukukunda Tarım Faaliyeti ve Doğal Çevrenin Korunması" temasıyla düzenlenen 5. İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu’nda Danıştay Başkanı Zeki Yiğit de bir konuşma yaptı. Dünya üzerinde değişen yaşam şartları, kentleşme ve artan nüfusla birlikte insan ihtiyaçlarının her geçen gün daha da fazlalaştığını söyleyen Başkan Yiğit, tarımsal üretimin önemine değindi.

Doğal kaynakların sınırlı olmasının tarım sektörünü ve sağlıklı çevrede yaşamanın önemini ortaya çıkardığını belirten Yiğit, "Bu alandaki üretim faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak gerekliliği sürdürülebilirlik kavramını ve buna ilişkin mekanizmaların geliştirilmesini ön plana çıkarmaktadır." diye konuştu. Yiğit, dünya genelinde görülen olumsuz gelişmelerin tarımsal üretimi olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"İnsan yaşamının devamlılığı ve ülke ekonomisi açısından tarım sektörü stratejik bir öneme sahip olup sürdürülebilir bir tarım politikasının uygulanması ve geliştirilmesi çevre ve doğal kaynakların korunması devletlerin bu alanda belirleyecekleri stratejileri ve politikalarında güncel ve önemli gündem maddeleri olarak yerini almaktadır. Sürdürülebilir tarım ve doğal çevrenin korunması için devletler tarafından uluslararası anlaşmalara taraf olunmakta ve ulusal mevzuatlarda da onlara uygun hukuki düzenlemeler yapılmaktadır. İç hukukumuzda Anayasamızda yazan kurallar başta olmak tarım ve çevre hukukunda getirilen hukuki ve yasal düzenlemelerin yanında ülkemizin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi, Kyoto Protokolü, Paris Anlaşması gibi birçok uluslararası sözleşme devletlerin uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini ve sorumluluklarını ortaya koymaktadır."

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da sempozyumun 5. kez uluslararası nitelikte düzenlendiğini ve katılımcılar dolayısı ile yavaş yavaş Avrasya ülkeleri başta olmak üzere balkanlar ve Avrupa devletlerini de kapsadığını ifade etti.

Programa, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Balıkesir 1. İdare Mahkemesi Başkanı Feyzullah Ertan, Balıkesir 2. İdare Mahkemesi Başkanı İsmail Furkan Erkeçoğlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir Baro Başkanı Hakan Topaloğlu, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ve çok sayıda akademisyen katıldı. Sempozyumda Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Amerika’dan akademisyenler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

İlgili Haberler

Zelenskiy: "Ateşkesin her an, hatta bugün bile başlayabileceğine inanıyoruz"

22:18 - Siyaset

Putin: "(Rusya-Ukrayna Savaşı) Rusya’nın istediği sonuçla tamamlayacak kapasiteye sahibi"

20:55 - Siyaset

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şerifov’u kabul etti

19:33 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "İlkadım’da istişare kültürünü önemsiyoruz"

17:39 - Siyaset

Aliağa Ülkü Ocakları’ndan büyük buluşma

16:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor