?>

Değirmenci, “8 Kasım, bir direnişin ve zaferin adıdır”

özçelik sendikası genel başkanı yunus değirmenci, 8 kasım 1994 tarihinde karabük demir çelik fabrikası’nın (kardemir), kapatılmaması için gerçekleştirilen eylemlerin 30. Yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

İnsan - 6 ay önce

Özçelik Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 8 Kasım 1994 tarihinde Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın (KARDEMİR), kapatılmaması için gerçekleştirilen eylemlerin 30. yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Değirmenci, KARDEMİR’in kapanma tehdidiyle karşı karşıya kaldığı o dönemi "Özçelik-İş’in zaferi, şanlı direnişi ve Karabük halkının emeğiyle küllerinden doğduğu bir gün" olarak tanımlayarak, bu mücadelenin Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

“8 Kasım, bir direnişin ve zaferin adıdır”

8 Kasım’ın sadece Karabük için değil, tüm Türkiye için anlam taşıyan bir tarih olduğuna dikkat çeken Değirmenci, "8 Kasım, Özçelik-İş’in kutlu zaferinin, binlerce emekçiye ekmek kapısı olan ’Fabrikalar yapan fabrikanın’ yine emekçiler eliyle küllerinden doğduğu gündür. 8 Kasım, bir şehrin ve Türkiye’ye mal olmuş bir fabrikanın kara talihinin değişmesine vesile olduğu gündür" ifadelerini kullandı.

1994 yılında, KARDEMİR’in kapanmasının, hem Karabük’ün hem de Türkiye’nin sanayi altyapısının büyük bir kaybı anlamına geleceğini belirten Değirmenci, "O dönemde tüm bölge halkı, işçiler ve sendikamız ’KARDEMİR kapatılamaz, Karabük karartılamaz’ anlayışıyla bir araya gelerek büyük bir direniş sergiledi. Bu direniş, sadece işçilerin değil, tüm Karabük halkının ve Türkiye’nin sanayi geleceğinin bir zaferi olmuştur" dedi.

Değirmenci, KARDEMİR’in ayakta kalmasını sağlayan bu büyük mücadelenin, sendikal hareketin gücünü ve emekçilerin dayanışmasını simgelediğini belirterek, "KARDEMİR’i KARDEMİR yapan, bu fabrikanın küllerinden yeniden doğmasına vesile olan tüm emekçi kardeşlerimizi, sendikal hareketimizin tüm neferlerini şanla, şerefle, gururla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Özçelik-İş’in sendikal mücadelesinin, sadece geçmişteki zaferlerle değil, gelecekteki hedeflerle de şekillendiğini belirten Değirmenci, "Bugün de aynı kararlılıkla, işçi hakları ve Türkiye’nin sanayi geleceği için mücadele etmeye devam ediyoruz. 30 yıl önce gösterilen direniş, bizlere emekçilerin gücünü ve birlikteliğin önemini bir kez daha hatırlatıyor" şeklinde konuştu.

Değirmenci, açıklamasının sonunda, KARDEMİR’in Türkiye’nin en köklü sanayi tesislerinden biri olarak, hem Karabük’e hem de tüm ülkeye değer kattığını söyledi. "KARDEMİR, sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin sanayi gururudur. Bu fabrikada çalışan her bir işçi, Türkiye’nin sanayi tarihine yön veren bir kahramandır" diyen Değirmenci, tüm emekçilere teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

2024-11-02 19:56 - Spor

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Elazığ’da sanayi ustaları, 50 bin liraya çalışacak eleman bulamıyor

09:33 - İnsan

Emrullah Kaçar güven tazeledi

09:36 - İnsan

Çorlu’da köpek saldırısına uğrayan kadın yaralandı

09:27 - İnsan

Hatay’da Türkmen şenliği düzenlendi

09:07 - İnsan

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

20:54 - İnsan

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor