?>

Denizli OSB’ye meslek yüksekokulu kazandırılıyor

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İLE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) ARASINDA, BÖLGEYE MESLEK YÜKSEKOKULU (MYO) KAZANDIRILMASINA YÖNELİK ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. PROTOKOL, DENİZLİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI DERYA BALTALI İLE PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUD GÜNGÖR ARASINDA İMZA ALTINA ALINDI.

Eğitim - 4 saat önce

Denizli Organize Sanayi Bölgesi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında, bölgeye Meslek Yüksekokulu (MYO) kazandırılmasına yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ile PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör arasında imza altına alındı. İmzalanan protokol kapsamında Denizli OSB bünyesinde kurulacak Meslek Yüksekokulu ile teori ve pratiğin iç içe geçtiği, sanayiyle tam entegre bir eğitim modeli hayata geçirilecek. Proje sayesinde öğrenciler, eğitim süreçleri boyunca üretimle doğrudan temas kurarak mezuniyet sonrası istihdama daha hızlı ve donanımlı şekilde katılma imkânı bulacak. Böylece bölge sanayicilerinin nitelikli iş gücü ihtiyacına da önemli ölçüde çözüm sağlanması hedefleniyor.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, imza töreninde yaptığı açıklamada üniversite-sanayi iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, "Bu protokol ile öğrencilerimizi yalnızca teorik bilgiyle değil, uygulama odaklı ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anlayışla yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Denizli OSB ile kurduğumuz bu güçlü iş birliğinin hem üniversitemize hem de bölgemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Rindera İş ve Yaşam Merkezi binasının bir katında oluşturulacak Meslek Yüksekokulumuzda 2 yılın birinci yılı teorik eğitim, ikinci yılı ise Bölgedeki firmaların dahil olacağı uygulamalı eğitim olacaktır. Açılacak bölümler tamamen Denizli OSB’deki sanayicilerin talep ve beklentilerine uygun olacak şekilde planlanacaktır" ifadelerini kullandı. "Sanayiyle tam uyumlu, güçlü bir eğitim ekosistemi inşa ediyoruz"

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ise mesleki eğitimin bölge için stratejik bir öncelik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Öncelikle Rindera İş ve Yaşam Merkezi Sahibi Muhanver Gözüm’e teşekkür etmek isterim. Meslek Yüksekokulu projemizden bahsettiğimde binanın bir katını ücret talep etmeksizin tahsis etmeyi kabul etti. Eğitime ve Bölgemize önemli bir kazanımda imzası bulunanlardan biridir kendisi. Yönetim kurulumuzla birlikte mesleki eğitimi, Denizli sanayisinin sürdürülebilir gelişiminin ve nitelikli üretimin temel taşı olarak görüyoruz. Bölgemizde mesleki eğitim alanında önemli başarılar elde eden DOSTEK Kolejimiz ve DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimizin ardından, Denizli OSB’ye kazandıracağımız Meslek Yüksekokulu ile sanayiyle tam uyumlu, uygulama ağırlıklı ve çağın ihtiyaçlarına cevap veren güçlü bir eğitim ekosistemi oluşturuyoruz. Bu adımla gençlerimizi yalnızca meslek sahibi yapmakla kalmayacak, onları mezun olur olmaz üretimin ve istihdamın merkezine taşıyacağız. Aynı zamanda sanayicilerimizin uzun süredir ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sunmuş olacağız. Hayata geçireceğimiz Meslek Yüksekokulu projesinin, Denizli’nin üretim gücünü daha da pekiştireceğine ve gençlerimizin geleceğine yön veren örnek bir model olacağına inanıyoruz." Rindera İş ve Yaşam Merkezi Sahibi Muhanver Gözüm ise projeye katkı sunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, Denizli OSB Meslek Yüksek Okulu’nun şehre, sanayicilere ve Bölgeye hayırlı olmasını diledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

İlgili Haberler

Kış Kampı’nda miniklerin mezuniyet sevinci

17:28 - Eğitim

Balıkesir’ de üniversitelilerden alçılı staj hatırası

17:36 - Eğitim

Patnos’ta aydınlık yarınlara adlı kitap okuma yarışması sonuçları açıklandı

16:53 - Eğitim

Sivas’ta sürücü kursu sınavlarına kar engeli

15:52 - Eğitim

Elazığ’da Teşhis Merkezi çalışmaları ele alındı

15:54 - Eğitim

Günün Manşetleri

Büyükşehir ve Dalaman El Ele

17:31 - Gündem

Üç Kuşak Mum Boyama Atölyesinde Buluştu

17:31 - Kültür Sanat

Uyuşturucu sanığına 22 yıl 15 ay hapis cezası

15:02 - Asayiş

Fenerbahçe, Göztepe maçı hazırlıklarına başladı

14:52 - Spor

Okul bahçesinde 17 yaşındaki çocuğun cansız bedeni bulundu

14:29 - Asayiş