?>

Deprem şehitleri kabri başında dualarla yad edildi

KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMİN ÜÇÜNCÜ YILINDA HAYATLARINI KAYBEDENLER, KENT PROTOKOLÜNÜN KATILIMI İLE MEZARLARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI.

İnsan - 2 saat önce

Kahramanmaraş’ta depremin üçüncü yılında hayatlarını kaybedenler, kent protokolünün katılımı ile mezarları başında dualarla anıldı.

6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin üçüncü yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar Kapıçam Şehir Mezarlığında bulunan deprem şehitliğinde dualarla anıldı. Felaketin yıl dönümünde düzenlenen anma programına Vali Mükerrem Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, rektörler, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi. Protokol üyeleri, deprem şehitliğinde kabirleri tek tek ziyaret ederek karanfiller bıraktı ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, depremde yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaşarak baş sağlığı dileklerini iletti. "Deprem şehitlerimizin hatırası daima kalbimizde"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "6 Şubat 2023’te yaşadığımız felaket, sadece Kahramanmaraş’ımızın değil, tüm ülkemizin yüreğini dağladı. On binlerce canımızı toprağa verdik, binlerce ailemiz tarifsiz acılar yaşadı. Bugün burada, deprem şehitlerimizin kabirleri başında bir kez daha onları rahmetle anıyor, dualarla yad ediyoruz. Aradan üç yıl geçmiş olsa da kaybettiklerimizin yokluğu her gün kalbimizde hissediliyor. Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum. Rabbim böyle acıları bir daha milletimize yaşatmasın. Deprem şehitlerimizin hatırası daima kalplerimizde yaşayacak" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Marmaris’te silahlı kavga: 2 yaralı

2026-02-03 21:48 - Asayiş

Marmaris’teki silahlı kavganın şüphelisi Aydın’da aranıyor

2026-02-03 22:04 - Asayiş

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

Köyceğiz Kaymakamlığı kan bağışı kampanyasına davet etti

2026-02-01 16:02 - Sağlık

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

İlgili Haberler

Şahin: ‘Gazi’ unvanı, fedakarlığın ve eşsiz kahramanlığın tarihe kazınmış nişanesidir

15:32 - İnsan

Şanlıurfa’da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

15:24 - İnsan

Gaziantep’te 6 Şubat deprem şehitleri için mevlid programı düzenlendi

15:17 - İnsan

Mahalleliden Başkan Hamamcı’ya teşekkür ziyareti

15:17 - İnsan

Hakkari’de deprem şehitleri dualarla anıldı

14:59 - İnsan

Günün Manşetleri

Başıboş sokak köpekleri toplanarak barınağa götürüldü

13:44 - İnsan

74 yaşındaki adam çöp evde ölü bulundu

13:42 - Asayiş

İnanılmaz kurtuluş

13:35 - Asayiş

Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu

13:07 - Asayiş

FETÖ’den 14 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan şahsı jandarma yakaladı

13:07 - Asayiş