?>

Depremde evleri yıkılan ailelerin konteyner yuvaları alevlere teslim oldu

Hatay’ın antakya ilçesinde alevlere teslim olan 3 konteyner ile 3 çadır yanarak kullanılamaz hale geldi.

Asayiş - 8 ay önce

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremde evleri yıkılan ailelerin konteyner yuvaları yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında; ikamet için kullanılan 3 konteyner ve depo olarak kullanılan 3 çadır yandı.

Yangın, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede depremzede vatandaşların yaşadığı konteynerlerin bulunduğu alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlere teslim olan konteynerleri ve çadırları gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın söndürüldü. Çıkan yangından dolayı 3 konteyner ile depo olarak kullanılan 3 çadır kullanılamaz hale geldi. Yangın esnasında çocuklarıyla televizyon izlerken yakalanan Yeliz Yeral, yangından kaçarken kolunu kırdı. Sağlık ekipleri tedavi için Yeral’ı hastaneye götürdü. "Sigortayı kapatmaya gittiğimde düştüm ve kolum kırıldı"

Yangın sırasında sigortaları kapatmak isterken düşüp kolunu kıran Yeliz Yeral, "Çocuklarımla birlikte içeride televizyon izliyorduk. Oğlum lavaboya gittiği esnada yangını gördü. Bağırmaya başladık. Koştuk ve sonra bu hale geldik. Sigortayı kapatmaya gittiğimde düştüm ve kolum kırıldı. Alevler birden her yeri sardı. Konteynerde kalıyordum her şey yandı. Hiçbir şeyimiz kalmadı" dedi. "Cenazedeyken evimizin yandığını öğrendik"

Cenazedeyken konteyner yuvası yanan Davut Yeral, "Ben cenazeye gitmiştim. Cenazede Kur’an-ı Kerim hatimi yapıyorduk. Eve geldiğimizde yangın çıktığını söylediler. 3 konteyner ve 3 çadır yandı. Beyaz eşyalar, televizyon her şeyimiz yandı. Allah’a şükür cana bir şey olmadı. Sadece gelinimin kolu kırıldı. Hastaneye gidip alçıya aldılar. Sağlık olsun. Allah hepimize afiyetler versin. Allah beterinden korusun" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Fırtına çatıları uçurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

2025-04-24 12:55 - Gündem

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

İlgili Haberler

Sinop’ta baca yangını

04:05 - Asayiş

İnegöl’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

00:33 - Asayiş

Dağdan kopan kayalar yolu trafiğe kapattı

23:02 - Asayiş

Yılbaşı tedbirlerinde Mersin’de sıkı denetim: 104 aranan şahıs yakalandı

23:04 - Asayiş

Çorum’da husumetlisi tarafından tüfekle vurulan genç hayatını kaybetti

22:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan