?>

Depremzede ve engelli çocuklar Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ni ziyaret etti

Mamak belediyesi, "100 çocuk, 100 eser, 1 belgesel: Engel tanımayan çocuklar" projesi gezisine ev sahipliği yaptı.

Genel - 1 yıl önce

Mamak Belediyesi, "100 Çocuk, 100 Eser, 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar" projesi gezisine ev sahipliği yaptı.

Mamak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada gezi, Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Küresel Girişimci Engelliler Derneği iş birliğiyle gerçekleşti. “100 Çocuk, 100 Eser, 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar” projesi kapsamında düzenlenen Ankara turunda depremzede ve engelli çocuklar, Mamak Belediyesi Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ni ziyaret etti.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in katılımıyla gerçekleşen gezide depremzede ve engelli çocuklar, bilim merkezini gezdi. Gezegen evi, hava durumu stüdyosu, yapay uydular, panoramik asansörler, Güneş sistemi sergisi, Ay’a iniş simülatörü, uzay bisikleti, gök taşları konsepti ve denge tüneline dokunan çocuklar, bilimi keşfetti. “Ali Kuşçu Bilim Merkezi uzay meraklılarının uğrak mekanıdır”

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ni ziyarete gelen çocukları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Şahin, “Farklı yerlerden kalkıp geldiniz, belki hepiniz Mamak ilçesinin adını bile duymadınız. Mamak, Ankara’nın 4. büyük ilçesi ve gelişmeye yönelik büyük bir potansiyel taşıyan bir ilçe. İçinde bulunduğumuz Ali Kuşçu Bilim Merkezi, yurt içinden ve yurt dışından uzay meraklılarının uğrak mekanıdır. Sizleri burada ağırlamak bizim için onurdur çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz” diye konuştu.

Şahin, yaz döneminde Ali Kuşçu Bilim Merkezi’nde Robotik Kodlama ve Dijital Sanat kursu atölyeleri düzenleyeceklerini ve Mamak Belediyesi olarak engelsiz eğitimin ve bilimin destekçisi olduklarını belirtti. "100 Çocuk, 100 Eser, 1 Belgesel Projesi" çalışmalarını da takdir ettiğini ifade eden Şahin, projeye emek veren tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

MESLEKTAŞIMIZIN ACI KAYBI

2024-05-27 15:06 - Asayiş

“KATLİAM YASASINA HAYIR”

2024-05-25 19:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Çanakkale’de tarımsal sulama elektrik aboneliği olan tarım arazileri denetleniyor

10:22 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri’de ilk kez kullanılan araçla doğayı koruyoruz"

10:14 - Genel

Talas Belediyespor Yaz Futbol Okulu kapılarını açtı

10:16 - Genel

Beşiktaş Belediyesi’nden Ortaköy’e yeni bir sosyal yaşam alanı: Kethüda Kafe

10:11 - Genel

Erzincan’da Nermi Tombul Caddesi yaz akşamlarının yeni adresi olacak

10:13 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş