?>

Dijital köy Buluşmaları projesi genişliyor

Mersin büyükşehir belediyesinin 'dijital köy buluşmaları' projesi her geçen gün genişleyerek devam ediyor. Akdeniz ilçesinde teknolojiyle buluşturulan çocuklar robot kullanıp, ahşap işleme stantlarında ahşap figürlerden anahtarlık yaptı.

Teknoloji - 8 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ’Dijital Köy Buluşmaları’ projesi her geçen gün genişleyerek devam ediyor. Akdeniz ilçesinde teknolojiyle buluşturulan çocuklar robot kullanıp, ahşap işleme stantlarında ahşap figürlerden anahtarlık yaptı.

Büyükşehir Belediyesinin Mezitli ve Tarsus ilçelerinde faaliyet gösteren, geleceğin mühendisleri ve bilim insanlarının yetiştiği Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji atölyelerinde robotik kodlama, oyun geliştirme ve 3D tasarım eğitimleri veriliyor. 7-17 yaş aralığındaki öğrencilerin yaşadığı deneyimlerin tamamı, kırsal mahallerde yaşayan çocuklarla buluşturuluyor. Atölyelerde eğitim alan öğrenciler, gidilen kırsal mahallelerdeki etkinliklerde çocuklara gönüllü öğretmenlik de yapıyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji atölyelerindeki etkinliklerin bir araya getirildiği Dijital Köy Buluşmaları projesinin son durağı ise Akdeniz ilçesindeki Barış Mahallesi oldu. Robotik kodlama, stem, ahşap işleme, 3D tasarım, VR gözlük deneyimi ile çocuklar birçok farklı etkinlikle buluşturuldu. Barış Mahallesi’nde 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte çocuklar; Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji atölyelerinde yapılan robotları kullanıp, ahşap işleme stantlarında ahşap figürlerden anahtarlık yaptı. Stem çalışmaları da yapan çocuklar için ayrıca yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi. Çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve limonata ikramında da bulunuldu. "Çocuklara bilim ve teknolojiyi ulaştırıyoruz"

Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji atölyesi sorumlusu Emre Aşkın, muhtarın talebi üzerine geldikleri Barış Mahallesi’nde çocukları teknolojiyle buluşturduklarını ifade etti. Dijital Köy Buluşmaları kapsamında 13 ilçeden gelen bütün taleplere yetişmeye çalıştıklarını belirten Aşkın, "Daha önce birçok yere gittik. Gitmeye de devam edeceğiz. Şu anda yoğun bir talep var. Bilim otobüsümüz aracılığıyla, çocuklara bilim ve teknolojiyi ulaştırıyoruz. Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla teknolojinin ne kadar önemli olduğunu, çocuklarda ne kadar fark oluşturduğunu gözlemledik" dedi.

Her talebe yanıt verdiklerini dile getiren Aşkın, "Bu kapsamda Mezitli ve Tarsus’taki atölyelerimizde bulunan imkanları sahaya çıkarıyoruz. Ahşap atölyemiz var, sanal gerçeklik gözlüklerimiz var, 3D kalem atölyemiz var. Robotik kodlamayla ilgili etkinlikler sunuyoruz. Amacımız, onlara etkinliklerle farkındalık kazandırmak ve atölyemizi tanıtmak. Mezitli ve Tarsus’ta eğitimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Etkinlikte dağıtılan, Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji atölyeleri öğretmenlerinin hazırladığı ‘Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde’ dergisinin yapay zeka destekli ilk çocuk dergisi olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Aşkın, dileyen herkesin dergiyi atölyelerden temin edebileceğini kaydetti. "Gençlerimiz Z kuşağı. Onlar için ideal bir etkinlik oldu"

Barış Mahallesi Muhtarı Metin İlkyaz da taleplerinin bir hafta içinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu zor süreçte çocuklarımıza, ailelere böyle güzel bir etkinlik yapıldığı için çok mutluyum. Gençlerimiz Z kuşağı. Onlar için ideal bir etkinlik oldu" ifadelerini kullandı.

Aileler, etkinliğin çocukları için çok yararlı olduğunu düşünürken, çocuklar da bilimsel projeleri eğlenerek öğrendiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

İlgili Haberler

Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent’te büyük uluslararası temsilcilik başarısı

16:52 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan startı verdi, Sakarya’daki rüzgar türbinleri dönmeye başladı

16:12 - Teknoloji

Bozyazı’da Bilim Fuarı düzenlendi

16:03 - Teknoloji

Elazığ Ali Kuşçu BİLSEM başarılarıyla adından söz ettiriyor

10:35 - Teknoloji

Çorlu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Bilim Fuarı

10:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş