?>

Diyarbakır’a iki büyük sağlık müjdesi

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI PROF. DR. NURULLAH OKUMUŞ, DİYARBAKIR’DA DÜZENLENEN IV. PEDİATRİK KARDİYAK YOĞUN BAKIM ÇALIŞTAYINDA HEM ÇOCUK KALP MERKEZİ KAPASİTE ARTIŞI HEM DE YAPIMI DEVAM EDEN DİYARBAKIR ŞEHİR HASTANESİNDE KURULACAK MODERN TÜP BEBEK MERKEZİYLE İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ MÜJDE VERDİ.

Sağlık - 4 hafta önce

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Diyarbakır’da düzenlenen IV. Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayında hem Çocuk Kalp Merkezi kapasite artışı hem de yapımı devam eden Diyarbakır Şehir Hastanesinde kurulacak modern Tüp Bebek Merkeziyle ilgili iki önemli müjde verdi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ek binası bünyesinde hizmet veren Diyarbakır Çocuk Kalp Merkezinde gerçekleştirilen "IV. Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayı", Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman hekimleri bir araya getirdi. Çalıştayda pediatrik kardiyak yoğun bakım alanındaki güncel uygulamalar, hasta yönetimi ve bilimsel gelişmeler ele alındı. Programın açılışında konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Diyarbakır için iki önemli sağlık yatırımının müjdesini verdi. Diyarbakır Çocuk Kalp Merkezinin bugün yalnızca Diyarbakır’a değil, tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine hizmet veren önemli bir merkez haline geldiğini belirten Okumuş, merkezin kapasitesinin artırılacağını açıkladı. Türkiye’de bulunan 23 çocuk kalp merkezinden biri olan Diyarbakır Çocuk Kalp Merkezinin en aktif merkezlerden biri olduğunu ifade eden Okumuş, mevcut fiziki kapasitenin artırılmasının bölge için çok önemli olduğunu dile getirdi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrası çocuk kardiyak yoğun bakım alanında yeni bir kapasite artışı planlandığını belirten Okumuş, yapılacak düzenlemeyle merkezin yaklaşık yüzde 50 oranında büyütüleceğini aktardı. Prof. Dr. Okumuş, "Diyarbakır’da çok güçlü ve çok aktif bir ekip var. Çok ciddi bir hasta yükü taşıyorlar. Sayın Bakanımızın destekleriyle burada çocuk kardiyak yoğun bakım kapasitesini artıracak önemli bir adım atıyoruz. Böylece çocuk hastalarımıza çok daha güçlü sağlık hizmeti sunacağız" dedi.

Öte yandan, yapımı hızla devam eden ve yakın zamanda hizmete açılması planlanan Diyarbakır Şehir Hastanesi bünyesinde modern ve geniş kapsamlı bir tüp bebek merkezi kurulacağı da açıklandı. Yeni merkezin ileri teknoloji altyapısıyla planlandığını ifade eden Okumuş, şehir hastanesinde kurulacak yeni tüp bebek merkezinin mevcut kapasitenin çok üzerinde hizmet vereceğini belirtti.

Çalıştay iki gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanından gelen, çocuk kalp damar cerrahisi uzmanları, çocuk kardiyolojisi, yenidoğan uzmanları ve anestezi uzman hekimleri katılımıyla uygulamalı olarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezinde sürecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

ESOGÜ Hastanesi’nde hastalar ve hasta yakınlarına deri kanseri taraması yapıldı

17:26 - Sağlık

ABD’de Türk Göz cerrahına uluslararası bilim ödülü

17:20 - Sağlık

Niğde’de hastanın vücudundaki 7 kiloluk dev tümör başarıyla alındı

17:18 - Sağlık

ESOGÜ’de sağlıklı yaşlanma panellerinin ikincisi düzenlendi

17:17 - Sağlık

Bağışlanan organlarıyla üç hastaya umut oldu

16:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem